fbpx
Avoinna ma-pe klo 15 – 18, puh 050 588 2600 (puhelun hinta matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min) paula@vetikkotravel.com

Yritys

Vetikko Travel

Vetikko Travel on 100% suomalainen perheyritys, minkä juuret ovat syvällä Suomen mullassa. Toimimme Konnevedellä, Etelä-Konneveden kansallispuiston upeissa maisemissa.

Perheyrityksessämme työskentelee meidän vanhempien Paulan ja Hannun lisäksi jo toista polvea. Tyttäret Hanna ja Emmi ovat olleet jo mukana matkoilla sekä toimistossa kiireapulaisena.

Paulan historia maratonmatkoilla

Työskentelin 1980 luvun lopulla Suomen Matkatoimiston, Jyväskylän toimistossa liikematkaosastolla.  Olin tullut sinne suoraan Aurinkomatkoilta, jossa olin ollut pari vuotta kohdeoppaana.

Lokakuussa 1989 silloinen esimieheni Jorma Kaakkolahti kysyi minulta haluaisinko lähteä matkanjohtajaksi New Yorkin maratonmatkalle.  Silloinen maratonmatkavirkailija oli juuri jäämässä äitiyslomalle eikä enää halunnut lentää niin pitkää matkaa.  Vastausta ei tarvinnut miettiä ja kohta olin jo matkalla Atlantin taakse.  Pääsin näkemään kaikkien kaupunkimaratonien äidin, New York City maratonin. Ja se oli sitten ”rakkautta ensi silmäyksellä” tähän työhön. Luontevasti sain siirtyä äitiysloman sijaiseksi maratonmatkaosastolle ja sille tielle jäin.

Maratonmatkojen historiaa

SMT teki silloin yhteistyötä SULn ja Pertti Raunion kanssa. Tämän yhteistyön tuloksena maratonmatkatuotantoa laajennettiin New Yorkin (ensimmäinen New Yorkin maratonmatka Suomesta oli tehty muistaakseni 1977)  lisäksi myös Euroopan maratoneille; Lontoo, Berliini, Tukholma. Alkuun Tukholman maratonille menimme Turun kautta. Maratonin startti oli klo 15 ja laivat takaisin Turkuun lähtivät vasta klo 22, niin juoksijat ehtivät laivaan. Olimme varanneet Suomi-seuran ravintolan tukipaikaksemme, jossa odottelimme maratonin starttia.

Kun ryhmät kasvoivat yli 200 henkilön, niin silloin aloitimme neuvottelut Silja Linen kanssa Helsingin risteilylaivan aikataulun muutoksesta ja sopimus syntyi. Niin kauan kuin maratonin startti oli klo 15, Helsingin laiva lähti Tukholmasta klo 22.00.  Ensimmäisenä vuonna tämä maratonristeily keräsi 760 innokasta maratoonaria laivalle ja siitä se lähti. Parhaimmillaan Tukholmaan meni Siljan risteilylaivan lisäksi myös Sally Albatross ja suomalaisia juoksijoita Tukholman kaduilla oli yli 6000. Toki tässä määrässä oli mukana kaikki Ruotsissa asuvat Suomen kansalaiset.

Olen ollut siis Tukholman maratonristeilyn mukana sen ensi metreistä alkaen ja yhä edelleen sitä on äärettömän mukava tuottaa.

Vetikko Travelin synty

Jäin elokuussa 2003 äitiyslomalle ja jatkoin siitä suoraan toista mammalomaa 2005. Olimme muuttaneet kaupungista takaisin Konnevedelle, koska halusimme tuoda lapset lähemmäksi luontoa ja maaseutua kasvamaan. Tyttärien myötä laitoimme asiat tärkeysjärjestykseen ja minulla oli mahdollisuus jäädä kotiäidiksi siihen asti, kunnes tytöt aloittivat koulutaipaleensa.  Tuona aikana sitten matkatoimistorintama muuttuikin rytinällä.  Muutoksilta ei välttynyt entinen työpaikkanikaan, vaan SMT profiloitui liikematkatoimistoksi.  Kaikki vapaa-ajan matkat myös maratonmatkat lopetettiin Jyväskylässä. Ja kohta lopetettiin koko Jyväskylän toimisto.

Tyttäremme olivat aloittaneet koulutiensä eikä minua enää kotona tarvittukaan. Olin valmis töihin, mutta työpaikka oli mennyt. Muutaman yön mietittyäni, päätin työllistää itse itseni ja ryhdyin yrittäjäksi. Näin Vetikko Travel näki päivän valon v 2011. Jatkoin siitä, mihin olin ennen äitiyslomaani lopettanut.

Maratonjärjestäjissä oli yhä tuttuja henkilöitä töissä, mikä helpotti itsenäisenä yrittäjänä aloittamista. Tukholman maratonristeily oli SMT.ltä siirtynyt Aurinkomatkoille ja aavistelin, että he pitävät maratonmatkat vain sopimuskauden yli.  Näin tapahtuikin ja Tukholman maratonristeily oli ”palannut kotiin”, kun sain sopimuksen siitä itselleni. Tukholman maratonristeily on mielestäni yksi parhaita maratontuotteita, mitä Suomessa myydään ja ehdottomasti halusin sille jatkoa eikä sitä saanut lopettaa. Laivalla on iso joukko samanhenkisiä ihmisiä, ketkä tekevät laivan rennon tunnelman.

Jatkamme maratonmatkojen kehittämistä alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa, sillä yhteistyökumppaneinamme on SUL ja Helsinki City Marathon sekä Juoksija-lehti.

Maratonmatkat

Vetikko Travelilla on ainoana Suomessa sopimus Lontoon maratonin kanssa. Näiden suurien maratonien listassa on meillä sopimukset myös mm. New York City maratonin, Berliinin, Tokion kanssa. Meillä on 100% varmat juoksunumerot etkä joudu arvontaan. Sama on myös hiihtomatkoissa esim. Marcialongan kanssa.

Tukholman maratonristeily järjestetään 2017 ensimmäistä kertaa yhteistyössä Juoksija-lehden kanssa. Laivalla on heidän asiantuntemuksensa, infonsa, Juoksijan maratonklinikka juoksijoita varten.

Hiihtomatkojen tarinaa

Uudesta yrittäjästä oli juttua Keskisuomalaisesta ja innokas hiihtomies Juha Tuikkanen oli jutun lukenut. Hän kutsui minut käymään kysyäkseen, ettenkö alkaisi järjestämään talvella hiihtomatkoja. Tämän sopi minulle kuin nenä päähän, sillä hiihtomatkat täydentävät juoksukauden ulkopuolisen ajan. Lähdin Juhan mukaan opintomatkalle Tartun hiihtomaratonille 2012 ja seuraavana vuonna vein ensimmäiset hiihtoasiakkaani Itävaltaan Dolomittenlauf kisaan ja siitä jatkoimme Marcialongaan.  Tätäkin tuotantoa olemme pikku hiljaa kasvattamassa ja ensi talvena 2018 tulee ohjelmistoon mukaan Euroloppet sarjan kisoja.

Vetikko Travelin arvot

Tärkeintä toiminnallemme ovat tyytyväiset asiakkaat. Haluamme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden asioida ”ihan oikean” ihmisen kanssa ja meille saa soittaa. Juttelen mielelläni asiakkaiden kanssa. Toki tarjoamme myös mahdollisuutta ostaa matkoja 24/7 nettikaupasta.

Ryhmämatkoillamme on aina suomalainen matkanjohtaja, kuka on vain Vetikko Travelin asiakkaita varten. Pyrin itse matkustamaan ryhmien kanssa niin paljon kun mahdollista. Mielestäni on mukavaa päästä näkemään teitä asiakkaita, kasvokkain. On hauskaa nähdä ihminen, ketä varten teen töitä.

Osa matkoista on ns. omatoimimatkoja, jolloin matkanjohtaja ei ole mukana tai ryhmä on niin pieni.

Olemme suomalainen yritys ja arvostamme suomalaisuuttamme. Pääsääntöisesti lennämme Finnairin sinivalkoisin siivin, jotta maakunnista voi liittää liittymälennot matkaan.

Pieni organisaatio antaa mahdollisuuden joustavuuteen ja nopeisiin päätöksiin. Muutokset matkapaketteihin onnistuvat helposti.

Haluamme olla helposti lähestyttävä, rento ja luotettava kumppani, kenen seurassa asiakkaamme viihtyvät.