fbpx
Avoinna ma-pe klo 15 – 18, puh 050 588 2600 (puhelun hinta matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min) paula@vetikkotravel.com

Kolmisenkymmentä vuotta sitten vein ensimmäisen Tukholman maratonryhmäni Turusta Tukholmaan, jonne saavuimme aamusta klo 07.00. Virkbergin Teuvon Volvon konepelliltä jaoimme maratonnumerot ja siitä siirryimme Suomi-seuran ravintolaan odottelemaan maratonin starttia, mikä siihen aikaan oli klo 15.00. Kotiin lähdimme Turkuun klo 22.00.

Kun ryhmä kasvoi pariin sataan niin silloinen työnantajani Suomen Matkatoimisto, Jyväskylä aloitti neuvottelut Silja Linen kanssa Helsingin maratonristeilystä poikkeusaikatauluin. Ensimmäinen varsinainen maratonristeily kokosi 760 juoksun harrastajaa laivalle. Maratonin startti oli edelleen klo 15.00 ja kotimatka alkoi vasta klo 22.00. Helsinkiin saavuimme klo 14.00

Sain olla mukana alusta alkaen rakentamassa tätä ainutlaatuista maratonristeilyä. Olenkin sanonut sen olevan minun ensimmäinen lapseni, jota kasvatin suurella sydämellä.

Pian juoksijoiden määrä kasvoi yli parin tuhannen ja chartrasimme koko laivan. Kotiin lähtö oli edelleen 22.00, viimeinen buffet kattaus oli klo 24, bändi aloitti klo 01.30, yökerhossa tuli valomerkki klo 05.30. Vaikka juoksijat olivat juosseet 42km, niin Kirkan kanssa hengailtiin aamuun asti. Aurinkokannella katsottiin aamuauringonnousua mansikoita syöden. Parhaillaan meillä oli 3200 juoksijaa. Silja Serenadella 2700, Sally Albatrossilla 400 hlöä ja toista sataa Turusta. Oi niitä aikoja.

Ollessani kotiäitinä SMT muutti toimintamalliaan ja luopui kaikesta vapaa-ajan matkustuksesta, myös maratonmatkoista. Silloin tämä lempilapseni Sto maraton sijoitettiin Aurinkomatkoille, jossa sitä järjestettiin pari vuotta. Halusin kuitenkin jatkaa maratonristeilyn parissa ja yrittäjyys kutsui. Vetikko Travel perustettiin 2011. Olen nyt 10 vuotta järjestänyt maratonristeilyä omissa nimissäni. Maailma muuttuu ja juoksijat sen mukana. Uskollisia Tukholman juoksijoita on yhä vähemmän ja ryhmäkoot ovat pienentyneet. Ympyrä nyt sulkeutuu, kun tänä vuonna on se pari sataa juoksijaa kuten kolmisenkymmentä vuotta sitten Turusta Tukholmaa. Ensimmäinen lapseni on nyt aikuinen yli 30 vuotias ja hän pärjännee ilman minua. Vuonna 2021 oli viimeinen Vetikko Travelin järjestämä Tukholman maratonristeily.

On aika kiittää teitä tuhannet juoksijat mitä hauskimmista yhteisistä reissuista. Miljoonia askeleita, satoja kiloja pastaa, tuhansia maihinnousukortteja ja pastakuponkeja, ihana, pirteä tiimini ja uskolliset asiakkaani.  Siinä on mitä muistella. KIITOS!