fbpx
Avoinna ma-pe klo 15 – 18, puh 050 588 2600 (puhelun hinta matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min) paula@vetikkotravel.com

Tokion maraton 2022 ei ota vastaa ulkomaalaisia juoksijoita kuin hyvin rajoitetusti, joten matkamme on siirretty keväälle 2023.

Kauttamme matkan 2022 ostaneet saavat siirtää matkan vuodelle 2023.

Tokyo Marathon 2023

Tokyon Maraton kuuluu Abbott World Marathon Majors sarjaan. Vuonna 2016 oli ensimmäinen ryhmämme Tokiossa ja matka sekä maraton sai pelkkää kiitosta. Maraton on erinomaisesti järjestetty ja tunnelma mitä parhain. Matkaohjelma pitää sisällään ohjatusti ja monipuolisesti tutustumista japanilaiseen kulttuuriin, maukasta keittiötä unohtamatta. Huikean hieno matkaoppaamme Lotta tekee matkasta upean kokemuksen

Hinta + lento vahvistuu kesällä 2022

xx€ / hlö, 2h huoneessa + lentolippu
xx€ / hlö , 1h huoneessa + lentolippU
xx € / hlö huoltojoukot ilman juoksunumeroa
Lentolipun hinta vahvistuu varauspäivän mukaan
Palvelumaksu 25€/ varaus

Hinta sisältää

  • lentokenttäkuljetukset kohteessa meno-paluu
  • majoituksen valitussa huonetyypissä veroineen ja palvelumaksuineen aamiaisella
  • ilmoittautumisen maratonille sekä Tokyo Marathon Friendship Run 2020 juoksuun lauantaina
  • yhteisen käynnin kilpailutoimistossa
  • After Run partyn sunnuntai-iltana
  • tutustuminen vanhaan Tokioon Asakusaan, elektroniikkakaupunki Akihabaraan, Shinjukun kaupunginosaan, Shibuyaan (maailman ruuhkaisin risteys ja Hachiko-koiran patsas) ja Meiji-pyhäkköön suomenkielisen matkanjohtajan kanssa.
  • Vetikko Travelin suomen ja japaninkielisen matkanjohtajan palvelut matkan aikana

Ilmoittautuminen maratonille on heti sitova ja juoksuilmoittautuminen myydään ainoastaan matkapaketin yhteydessä. Matkaa voi jatkaa omatoimisesti.

Lisämaksut

  • Lento Helsinki – Tokio – Helsinki varauspäivän hinnaston mukaan
  • liikkuminen julkisilla kulkuvälineillä Tokiossa opastetuilla retkillä sekä mahdolliset sisäänpääsymaksut

 

Ennakkomaksu on 1000€/hlö + lentolippu, joka on heti 100% sitova.

Suosittelen matkavakuutuksen hankkimista. Tarkista vakuutusyhtiöstäsi mahdolliset rajoitukset maratonin osalta. Hinnat perustuvat 8/2019 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja hinnastoihin ja ovat sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Vetikko Travel ei vastaa maratonkilpailun peruuntumisesta, kilpailujärjestelyjen vaihtumisesta, ajankohdan- tai kilpailupaikan muutoksista, ei mahdollisista virheistä kisaohjelmassa eikä niiden mahdollisesti asiakkaille aiheuttamista kuluista tai ansiomenetyksistä.

Maapalvelu järjestää KNT / The land arrangements are operated by KNT

TOKYO MARATHON 2021 lokakuu 17

Lentoaikataulu alustava

Helsinki – Tokyo 17.20 – 10.00 +1 Finnair
Tokyo – Helsinki 11.55 – 15.20 Finnair

KESKIVIIKKO 13.10.

Jokainen huolehtii itse lähtöselvityksestä. Ole hyvissä ajoin lentokentällä. Matkanjohtaja odottaa teitä lähtöportin luona ja lennätte yhdessä Japaniin.
Saavutte Tokioon torstaiaamuna.

TORSTAI 3.3.

Saapuminen Naritan lentokentälle klo 10.00.
Matkanjohtajan johdolla siirtyminen yhteiskuljetuksella hotelliin.

Majoitus Grand Nikko Tokyo Daiba ****

Ylellinen 4 tähden hotelli lähes EXPOn vieressä.

Iltapäivällä käytte kilpailutoimistossa noutamassa juoksunumeronne.

PERJANTAI 4.3.

Tokion kaupunkikierros. Tutustutte päivän aikana Meiji-pyhäkköön, Shibuyaan (maailman ruuhkaisin risteys ja Hachiko-koiran patsas) sekä  Shinjukuun, josta on Maratonin lähtö sunnuntaina. Ihailette maisemia yli kaupungin Tokion metropolin hallintorakennuksen päältä.

LAUANTAI 5.3.

Friendship run juoksu, mikä sisältyy hintaan.
Iltapäivällä tutustuminen Tokion vanhaan kaupunkiin Asakusaan ja elektroniikkakaupunki Akihabaraan.  Päivän aikana on myös vapaa-aikaa tuliaisostoksille
.

SUNNUNTAI 6.3.

Maratonin startti on klo 9.10.
Onnea maratonille!

Illalla After Run party. Upean juoksupäivän iltajuhla.

MAANANTAI 7.3.

Esimerkiksi rento kylpyläpäivä Ooedo Onsen Monogatari -kylpylässä, jossa voi tehdä myös viimehetken tuliaisostoksia tai vaikka hoidattaa väsyneitä jalkoja ”kalakylvyssä”. Kylpylässä on ruokailumahdollisuus. Voit myös käydä tutustumassa esimerkiksi Team Lab Borderless -näyttelyyn tai Toyotan Showroomiin, jotka molemmat sijaitsevat hotellin läheisyydessä. Aktiviteetit lisämaksullisia.

TIISTAI 8.3.

Aamulla on lähtö yhteiskuljetuksella lentokentälle.
Helsinkiin saapuminen on iltapäivällä

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

 

Maapalvelu järjestää KNT / The land arrangements are operated by KNT

TOKYO MARATHON 

Tokion maraton kuuluu Word Marathon Majors sarjaan ja siihen osallistuu n 38 000 juoksijaa. Osallistujamäärä on rajoitettu ja Vetikko Travelilla on oma kiintiö juoksunumeroista. Lähtö tapahtuu aamulla klo 09.10. Reitti on melko tasainen, pari siltaa tuo korkeuseroja. Reitti kiertää luksusliikkeiden kaduilla, vanhassa kaupungissa, keisarin palatsialuetta tai buddhalaisia temppeleitä unohtamatta. Kaikkialla on erittäin siistiä eikä huoltopaikoillakaan ole mukeja kadulla juuri ollenkaan. Maali sijaitsee Tokyo Station/Gyoko-dori Avella. Lämpötila voi helmikuussa olla 0C – +15C Aikaraja 7 h

Hyvä tietää

Passi

Matkalla tulee olla voimassa oleva passi. Mukaan kannattaa ottaa valokopio passista ja säilyttää se erikseen passista. Japanissa otettiin käyttöön biometriset tunnisteet 20.11.2007. Kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä maahan saapuvilta ulkomaalaisilta matkustajilta otetaan kasvokuva ja sormenjäljet maahantulotarkastuksen yhteydessä. Matkustajia, jotka eivät suostu toimenpiteeseen, ei päästetä maahan. Poikkeuksena ovat Japanin erikoisoleskeluluvan haltijat.

Matkavakuutus

Tarkista, että matkavakuutesi on voimassa sekä mahdolliset rajoitukset maratonkilpailusta. Jotkut vakuutusyhtiöt rajaavat kilpailut pois tavallisesta matkavakuutuksesta. Asia selviää omasta vakuutusyhtiöstä.

Sairastaminen

Japanissa sairastaminen ja lääkärissä käynti on kallista. Matkavakuutuksen avulla saat kuitteja vastaan rahat takaisin Suomessa, mutta valitettavasti joudut maksamaan laskun paikan päällä Japanissa omasta pussistasi. Lääkärit ja apteekit ottavat yleensä maksuvälineenä vastaan luottokortin.

Valuutta

Japanin valuutta on jeni. Yksi euro on noin 130 jeniä ja 100 jeniä on noin 80 snt. Matkavaluuttaa kannattaa vaihtaa valmiiksi jo Suomessa. Japanissa käytetään maksuvälineenä pääasiassa käteistä, mutta viimeaikoina maksukortit ovat yleistyneet. Pienemmät puodit eivät kuitenkaan edelleenkään ota vastaan korttimaksua, eli käteistä on hyvä olla aina mukana. Käteistä voi nostaa Visalla/Master Cardilla/Visa Electronilla japanilaisesta postista. On hyvä huomioida, että rahaa ei yleensä voi nostaa vuorokauden ympäri, vaan posteilla ja niissä sijaitsevilla automaateilla on aukioloajat. Rahan nostamista ei kannata siis jättää viime tippaan. Arvonlisävero on Japanissa 8% ja yleensä se on jo valmiiksi sisällytetty tuotteen hintaan. Toisinaan arvonlisävero lisätään hintaan kuitenkin vasta kassalla esimerkiksi kirja- ja cd-levykaupoissa. Myös 100-jenin kaupoissa tuotteen lopullinen hinta on 108 jeniä.

Matkatavarat

Käsimatkatavaroihin voi ottaa enintään yhden laukun, jonka enimmäispaino on 8 kg ja jonka mitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm. Yksittäinen nestepakkaus voi olla kooltaan enintään 100ml ja sen tulee mahtua litran kokoiseen, suljettavaan läpinäkyvään muovipussiin.

Ruumaan

menevä matkatavara saa olla korkeintaan 23 kg. Lisätietoja voi tarkistaa esim. http://www.mitamukaanlennolle.fi

Hyvä tietää

Ulkoasianministeriön matkustustiedotteeseen voi tutustua seuraavan linkin kautta: http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=339967&nodeid=17223&contentlan=1&culture=fi-FI

Aika

Aikaero Japaniin on talvella +7h.

Lämpötila

Tokiossa lämpötila helmikuussa on päivällä n +10C ja lukemat saattavat käydä pakkasen puolella erityisesti yöaikaan. On harvinaista, mutta mahdollista, että helmikuussa sataa lunta. Aurinkoiset päivät voivat tuntua hyvinkin keväisiltä ja lämpimiltä, mutta illat ja yöt ovat vielä kylmiä.

Tapakulttuuri

Japanilainen tapakulttuuri poikkeaa länsimaalaisesta. Japanissa ei ole tapana antaa tippiä ja tipin antaminen saattaa hämmentää asiakaspalvelijaa. Kaupassa ja ravintolassa rahoja ei anneta asiakaspalvelijalle suoraan käteen vaan ne sijoitetaan tiskillä olevalle lautaselle/kuppiin. Saat myös vaihtorahasi tähän. Toisin kuin Suomessa, Japanissa ravintolakäynti maksetaan könttäsummana eikä henkilökohtaisia laskuja yleensä saa. Poikkeuksena ovat pikaruokalat, joissa ruoka maksetaan tilauksen yhteydessä joko automaattiin tai tiskille. Japanissa otetaan kengät pois kun vieraillaan paikallisten kotona ja jopa joissakin ravintoloissa. Kengät jätetään eteiseen ja tilalle jalkaan sujautetaan tohvelit. Japanilaiselle tatamimatolle (ruskeahko tai vihreähkö oljesta tehty matto) ei koskaan saa astua tohvelienkaan kanssa, vaan ainoastaan sukat jalassa. WC-tiloissa (perinteisissä ravintoloissa ja hotelleissa, kotona) on yleensä tarjolla erityisiä WC-tossuja, jotka tulee vaihtaa jalkaan saniteettitilojen ovella.

Kylpylät

Japanissa on vahva kylpyläkulttuuri. Japanissa itse kylpy ei ole kuitenkaan peseytymistä vaan rentoutumista varten. Tämän vuoksi on saippuoitava ja peseydyttävä ennen kylpyyn menemistä yhteisissä suihkutiloissa. Kaikki käyttävät samaa kylpyä, joten tämän vuoksi on oltava puhdas. Kylpy ei ole uimista varten eikä siellä saa sukeltaa. Pitkät hiukset on laitettava kiinni eivätkä ne saa koskea veteen. Kylpyyn ei saa viedä vaatekappaleita, uimapukua tai pyyhettä, vaan siellä on oltava alasti. Miesten ja naisten kylvyt on toki eritelty. Mikäli sinulla on tatuointeja, valitettavasti silloin et voi mennä kylpylään  (jos et voi niitä peittää).  Säännöt kieltävät tatuoinnit. Kulttuurillisista syistä paikalliset, erityisesti vanhempi sukupolvi, saattavat säikähtää suuria tatuointeja.

Elektroniikka

Japanin virtapistoke poikkeaa suomalaisesta, joten jos haluat käyttää Suomesta tuotuja elektronisia laitteita Japanissa, tulee sinulla olla tähän tarkoitukseen tehty adapteri (matkasovitin). Japanissa on myös eri virtajännite kuin Suomessa, joten tarkista, että elektronisessa laitteessasi lukee volttimäärän kohdalla 100~220 volttia. Suomessa jännite on 220 ja Japanissa 100, joten jos laitteessa lukee ainoastaan ”220”, ei sen käyttö Japanissa ole turvallista. Kannettavassa tietokoneessa tämä tieto löytyy muuntajasta.

Ruoka ja juoma

Japanissa syödään paljon kalaa ja lähes kaikki liemet ja kastikkeet sisältävät mereneläviä jossakin muodossa. Kala-allergikon tuleekin olla varuillaan. Japanissa syödään myös paljon lihaa ja kasviksia sekä riisiä ja nuudeleita. Japanissa on saatavilla leipää, mutta se on yleensä hyvin vaaleaa. Maitotuotteita käytetään ruuanvalmistuksessa vähän. Hanavettä on turvallista juoda Japanissa, mutta paikoitellen siinä voi olla pieni kloorin maku. Pullotettu lähdevesi on edullista ja maukasta.

Hyödyllisiä fraaseja

Tähän on koottu muutamia japaninkielisiä sanoja ja sanontoja, jotka voivat olla hyödyllisiä matkan aikana. Sanat on kirjoitettu kuten ne lausutaan. Japanilainen u-äänne lausutaan hieman ykirjaimeen kääntyen, vähän kuten kirjain ü. Japanilainen j-äänne puolestaan lausutaan kuten englanninkielisessä sanassa jeans. Japanilainen y-äänne lausutaan kuten suomalainen kirjain j, kuten esimerkiksi sanassa joulu. Ch-äänne lausutaan kuten englanninkielisessä sanassa chicken.   Kiitos – arigatoo Anteeksi – suimasen Päivää – konnichiwa Iltaa – konbanwa Kyllä – hai Ei – iie Paljonko maksaa? – ikura deska? Olen suomalainen – finrandojin des Mikä tämä on? – kore wa nan deska? Yksi tällainen, kiitos – kore o hitotsu kudasai Yksi kappale – hitotsu Kaksi kappaletta – futatsu Kolme kappaletta – mittsu Neljä kappaletta – yottsu Viisi kappaletta – itsutsu