Avoinna ma-pe klo 09.00 – 16.30, puh 010 235 1100 (puhelun hinta matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min) maraton@vetikkotravel.com

Kesän 2018 pyörämatkat saivat loistavaa palautetta asiakkailtamme ja järjestämme tänä vuonna seuraavat 2 matkaa.

Pyöräilyä on noin 250km 5 ajopäivän aikana. Matka sopii kaikille jonkin verran pyöräilyä harrastaneille. Aktiivisemmat pyöräilijät voivat päivien aikana kysyä oppaalta vaativampia osuuksia omatoimiseen pyöräilyyn. Ajamme pääsääntöisesti pyöräreiteillä kuten vanhoille junaratapohjille tehdyillä reiteillä. Matkalla on vain muutama kilometri pyöräilyä muun liikenteen seassa.

Lähdöt:

 1.  Kesäkuussa 8 – 14.6.
 2.  Elo-syyskuussa 31.8. – 6.9.

Ohjelma ja hinta on sama molemmilla matkoilla. Matkat edellyttävät 10 henkilön ryhmää. Me kokoamme ryhmän.

Hinta + lento varauspäivän hinnaston mukaan

750 Eur / henkilö / kahden hengen huoneessa 950 Eur / henkilö yhden hengen  huoneessa

Hinta sisältää

 • ohjelman mukaiset kuljetukset lentokentältä lentokentälle
 • ohjelman majoitukset aamiaisella 2 tai 1 hengen huoneissa, ensimmäisen yön hostellissa voi olla useamman hengen huoneita
 • matkatavaroiden kuljetukset majoituspaikoista seuraavaan majoituspaikkaan
 • polkupyörän ja kypärän vuokran
 • englanninkielisen oppaan pyöräretkien aikana

Lisämaksut

 • ateriat matkan aikana
 • mahdolliset sisäänpääsyt nähtävyyksiin reitin varrella
 • paikallisjunan lippu Triesteen viimeisenä päivänä
 • tilausmaksu 20 eur / tilaus

Muistakaa ottaa matkavakuutus.

Sloveniasta Italiaan, Mojstranasta Triesteen, alppimaisemista merelle, kulttuuria, historiaa ja hyvää ruokaa. Tätä kaikkea pääset näkemään ja kokemaan pyörämatkallamme kesällä 2019.

Lauantai

Lennämme Finnairilla Helsingistä Ljubljanaan (Helsinki – Ljubljana 17.00 – 18.40) mistä siirrymme bussilla Mojstranaan uuteen hostelliin ensimmäiseksi yöksi. Hostellin emäntä Ursa Hrovat oli aikanaan alppihiihtäjä. Mojstrana on entistä kaivos- ja terästeollisuus aluetta, jonka rakennukset kuten hostel edustavat perinteistä alppialueen arkkitehtuuria. Illalla voi omatoimisesti tutustua kylään ja käydä vaikka syömässä.

Sunnuntai

Aamiaisen jälkeen saamme pyörät ja lähdemme oppaamme Marion kanssa taipaleelle läpi Sava -joen luonnonkauniin laakson. Alue on Triglavin kansallispuistoa ja reitti on asfaltoitua vanhaa junanrataa. Kranjska Gorassa tutustumme tämän viehättävän alppikylän historialliseen osaan. Käymme Sava -joen alkulähteellä. Näemme Fusinen alueen järvet, Tarvision, Valbrunan(mistä alkaa Val Saisera niminen laakso) ja vuoren missä Itävallan, Italian ja Slovenian rajat kohtaavat. Reittimme kulkee kohti Italian Malborghettoa. Päivämatka on n. 51 km joten meillä on runsaasti aikaa ihailla maisemia. Matkalla pysähdytään lounaalle ja pidetään juomataukoja, omakustanteiset. Illalla majoittuminen Malborghettoon, jonne matkatavarat on toimitettu valmiiksi.

Maanantai

Matka jatkuu seuraavana aamuna kohti Venzonen kylää, mikä on rakennettu vuoden 1976 maanjäristysten jälkeen samanlaiseksi kuin se oli ennen katastrofia. Pieni ja kaunis kylä jonka historia on esillä paikallisessa museossa. Näkemisen arvoinen paikka! Matkalla Venzoneen vierailemme mm. paikassa nimeltä Bagni di Lusnizza missä näemme terveyslähteitä. Pontebbasta, missä on ollut asukkaita jo Rooman vallan aikana, alkaa maisemiltaan upea osuus kapeassa Fella -joen laaksossa. Nautimme myöhäisen lounaan Chiusaforten vanhan aseman ravintolassa. Yövymme päivän taipaleen n. 61 km päätteeksi Gemonassa. Iltasella on mahdollista käväistä tuomiokirkossa ja tutustua linnan puutarhaan.

Tiistai

Kolmantena ajopäivänä jatkamme kohti Udinea joka on Friulin maakunnan pääkaupunki. Matkalla näemme Osoppon ja Tagliamento joen luonnonpuiston missä kesän alussa villit orkideat kukkivat. Udine on tasaisella alueella, kun 2 edeltävää päivää on ajettu vuoristomaisemissa. Matkaa on n. 40 km. Udinessa oppaamme Mario antaa vinkkejä mihin tutústua tai voitte mennä hänen kanssaan kävelylle. Kannattaa nauttia italialaisen keittiön herkuista.  Illallinen viinilasin äärellä on nautinto. Jalkapallofaneille tiedoksi, että kaupungin joukkue Udinese pelaa Serie A:ssa. Majoittuminen Udineen.

Keskiviikko

Udinesta jatkamme matkaa kohti Gradoa. Etapin pituus on 59 km ja on pääasiassa tasaista, mutta maisemia ja nähtävää riittää. Palmanovassa on vanha linnoitus. Strassoldo on  keskiaikainen kylä kaksine linnoituksineen. Aquileiassa teemme lyhyen visiitin kirkkoon ja näemme jäänteitä Rooman vallan ajoilta. Grado on Adrianmeren rannalla. Siksi tämä Salzburgista lähtevä ja Gradoon päättyvä pyöräreitti on saanut nimen Alpe Adria Radweg. Gradossa voikin sitten nauttia merellisestä tunnelmasta vaikka uimalla meressä. Kävellessä pikku katuja pitkin näkee kalastusaluksia jotka tuovat meren herkkuja paikallisiin ravintoloihin. Tiedossa on kiireetöntä ja nautinnollista oleskelua. Majoittuminen Gradoon

Torstai

Viimeisenä ajopäivänä Gradosta Monfalconeen n. 43 km näemme mm. Valle Cavanatan suojelualueen. Se on laguuni, jota käytettiin aiemmin kalankasvatukseen. Näemme myös Isola Della Conan, jonka rannalla nautimme lounaan. Alue on tunnettu linnuistaan joita on tunnistettu kaikkiaan lähes 500 eri lajia ollen yksi tärkeimmistä lintujen tarkkailualueista maailmassa. Pyöräily päättyy Monfalconeen. Sieltä matkustamme junalla Triesteen mihin on varattu päivä omatoimista tutustumista varten tähän rannalle ja rinteeseen sijoittuvaan kaupunkiin. Kannattaa kokeilla maisemajunaa kaupungin huipulle. Kun katsot karttaa, niin huomaat Triesten olevan kapealla Italiaan kuuluvalla kaistaleella. Majoittuminen Triesteen.

Perjantai

Aamupäivälla on aikaa omatoimiseen tutustumiseen Triesten kaupunkiin. Iltapäivällä kuljetus Ljubljanan lentokentälle n 1,5h. Finnairin lento Ljubljana – Helsinki 19.25 – 23.00. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Säätila ja aikataulujen pitävyys voi myös vaikuttaa päivien ohjelmaan.