fbpx

TCS NYC marathon 6.11.2022

Maraton juostaan aina marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina, joten laittakaa kalenteriinne päivämäärä 6.11.2022 ylös.

Vetikko Travel on TCS New York City marathonin ainoa virallinen yhteistyökumppani Suomessa. Meillä on kiintiö juoksunumeroista vuodelle 2022.

Juoksunumero maratonille maksaa 590eur / hlö + 30 eur toimitusmaksu

  • sisältää kuljetuksen lähtöpaikalle
  • juoksunumero maksetaan matkavarauksen yhteydessä ja ilmoittautuminen on heti sitova

Ilmoittautuminen on heti sitova ja juoksuilmoittautumisia myydään ainoastaan matkapaketin yhteydessä. Maratonjärjestäjän sopimusehdot kieltävät pelkän juoksunumeron, joten juoksunumeron saa matkapaketin yhteydessä. Juoksunumeron osalta peruutuskulut ovat 100% heti matkavarauksen jälkeen.

Matkapaketin hinta
1335 Eur / hlö / jaetussa kahden hengen huoneessa, yksi king vuode
1535 Eur / hlö / jaetussa kahden vuoteen huoneessa, kaksi king vuodetta
2255 Eur / hlö / yhden hengen huoneessa
Palvelumaksu 30Eur / tilaus

  • sisältää lentokenttäkuljetukset New Yorkissa meno-paluu
  • majoituksen valitussa huonetyypissä
  • paikalliset verot
  • Vetikko Travelin edustajan palvelut matkan aikana

Matkapaketti maksetaan 10.8..2022 mennessä.

Hinnat perustuvat 31.7.2022 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja ovat sitoumuksetta. Valuuttakurssit taarkistettu31.7.2022.

Matkapaketin peruutuskulut ovat 100% 31.7.2022 jälkeen tulleista peruutuksista. Suosittelen matkavakuutuksen hankkimista. Tarkista vakuutusyhtiöstäsi mahdolliset rajoitukset maratonin osalta. Jokainen juoksija joutuu täyttämään maratonjärjestäjän virallisen sähköisen sitoumuksen, (sisältää koronatodistusvaatimukset)  minkä lähetämme teille kesän aikana. Oheistamme tästä myöhemmin.

Lennot jokainen huolehtii itse valitsemallaan lentoyhtiöllä. Ilmoita minulle varaamasi lennon tiedot, niin voin järjestää lentokenttäkuljetuksen.

Vetikko Travel ei vastaa maratonkilpailun peruuntumisesta, kilpailujärjestelyjen vaihtumisesta, ajankohdan- tai kilpailupaikan muutoksista, ei mahdollisista virheistä kisaohjelmassa eikä niiden mahdollisesti asiakkaille aiheuttamista kuluista tai ansiomenetyksistä.

Alustava matkaohjelma TCS NEW YORK CITY MARATHON

TORSTAI

Matkapäivä New Yorkiin.

Majoittuminen
Dream Midtown Hotel New York
210 West 55th Street, New York, NY 10019
* Loistavalla paikalla sijaitsevasta hotellista on 4 korttelia keskuspuistoon, 10 min Time Squarelle.

PERJANTAI

Klo 08.30 – 09.15  Aamupala ja info hotellilla. Infon jälkeen lähdemme kävellen kilpailutoimistoon noutamaan juoksunumeroita. Kävellen menee noin puoli tuntia ja kisatoimiston osoite on: TCS New York City Marathon Health and Fitness Expo Jacob K. Javits Convention Center, Hall 3E 11th Avenue & West 35th Street

Kilpailutoimiston aukioloajat (alustavat)

pe 10.00 – 20.00 (kilpailunumeron nouto klo 19 asti) la 09.00 – 17.00 (kilpailunumeron nouto klo 17 asti) Paluu hotellille on omatoimisesti.

Avajaisseremoniat keskuspuistossa n klo 17 – 18.30 Avajaisseremonia päättyy ilotulitukseen noin klo 18.30.

LAUANTAI

NYC maratonin oheisohjelmaa (vahvistuu myöhemmin) ja tutustumista kaupunkiin.

SUNNUNTAI

Klo 06.00 – 06.30 kuljetus maratonin lähtöön. Maratonin startti klo 09.20 – 11.00: Verrazano Narrows Bridge. Oma starttiaikasi näkyy vahvistuskortissasi. Lähdöt tapahtuvat useammassa aallossa. Pyörätuolikelaajat lähtevät klo 08.30 Katso erillinen ohje maratonin lähtö- ja maalialueesta Onnea maratonille!

MAANANTAI

Päivä vapaata ohjelmaa.

TIISTAI

Klo 12.00 huoneiden luovutus, matkatavarat jätetään laukkusäilytykseen. Kuljetus lähtee lentokentälle

Matkaa voi jatkaa omatoimisesti

 

Ohjeet lähtö- ja maalialueelle ( 2019 ohjeet )

Katso reittikartta tästä..

Maratonin lähtö tapahtuu Verranzanon sillalta ja lähtö on jaettu useampaan ryhmään ja lähtöalueeseen.  Lähdöt ovat klo 09.20 – 11.00. Pyörätuolikelaajat lähtevät klo 08.30.

Lähtöpaikalle joudutaan menemään suuresta juoksijamäärästä johtuen hyvissä ajoin, koska jonotuksilta ja ruuhkilta ei voida välttyä. Nykyiset turvatarkastukset ovat myös hyvin tarkat ja vievät aikaa. Lähtöalueelle pääsee ainoastaan juoksijat, kenellä on juoksunumero. Mukaan voi ottaa vain vaihtovaatteet, omat juomat sekä eväät ja ne tulee olla pakattuna läpinäkyvään muovikassiin. Niin juoksijat kuin mukana olevat tavarat tarkistetaan ennen lähtöalueelle pääsyä. Kaikki kulkevat läpivalaisuporttien kautta.

Lähtöalueet ovat merkitty värein vihreä, oranssi ja sininen ja opasteet ovat selkeät. Löydät kyllä lähtöalueesi. Suosittelen, että käytte heti saavuttuamme lähtöalueelle katsomassa reitin omaan lähtökarsinaan ja sen jälkeen voit rauhassa oleskella ja odotella lähtöäsi. Siellä on tarjolla juotavaa ja syötävää. Kannattanee etsiä sopiva paikka leiriytyä ja istuskella maassa. Samalla, kun säästää jalkojaan tulevalle kisalle, niin on mukava seurata värikästä juoksijaporukkaa.

Lähtöpaikalla joudutaan viettämään jopa useita tunteja, joten varustaudu lämpimästi. Lähtö tapahtuu sillalta ja tuulisella säällä siellä voi olla todella kylmä. Tähän suosittelen tuhansien juoksijoiden käyttämää seuraavaa käytäntöä. Varsinaisten juoksuvaatteiden päälle puetaan ”kirpputorikerros” eli sellaiset lämpimät vaatteet, mitkä heitetään pois lähtöhetkellä. Lähtöalueella on näitä vaatekoreja, mihin vaatteet voi heittää. Nämä vaatteet sitten järjestäjä kerää ja lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.  Vaatteita tulee lähtöalueella noin 90 000 kg! Sateen varalta kertakäyttösadetakit on syytä varata mukaan ja jumppa-alustoja, jos haluaa istua nurmikolla.

Juoksijat voivat valita joko maalissa saatavan Post-race Ponchon tai jättää lähtöalueella vaihtovaatekassin kuljetukseen. Molemmilla on puolensa. Ponchon ottaneet pääsevät nopeammin maalialueelta ulos eikä tarvitse kävellä vaihtovaaterekoille asti. Viileän sään sattuessa vaihtovaatteet ovat mukavampia pukea päälle kuin pelkkä poncho.

Maalissa te saatte mitalin, eväspussukan  ja tilatun Post-race Ponchon. Vaihtovaatekassi tai Post-race Poncho tai merkintä näkyy kisanumerossa.

Tämän jälkeen maalissa on tietysti normaalit huoltopisteet ja evästarjoilut yms. Pääsette maalialueelta ulos noin puolessa tunnissa tämän ponchon kanssa. Vaihtovaaterekat ovat n  1 – 1,5 km päässä maalista ja juoksijoilta kestää tällöin noin 1-1,5 tuntia lisää päästä maalialueelta ulos.

Koronasta johtuvat lisäohjeet päivitetään lähempänä maratonia syksyllä 2022.

 

Yleisiä ohjeita matkalle YHDYSVALTOIHIN

Passi

Yhdysvaltain turvallisuusministeriö (Department of Homeland Security) ja Yhdysvaltain suurlähetystö tiedottavat passivaatimuksista viisumitta Yhdysvaltoihin matkustaville seuraavaa:

  • passin on oltava koneellisesti luettava
  • passeissa on oltava skannattu valokuva
  • 10.2006 jälkeen myönnetyissä passeissa on oltava biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006)
  • passin on oltava voimassa koko matkan ajan (suositellaan kuitenkin passin olevan voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen)

Yhdysvallat otti käyttöön 1.8.2008 ESTA-järjestelmän (Electronic System for Travel Authorization) viisumivapausohjelmaan (Visa Waiver Program) kuuluville jäsenmaille.

ESTA  tuli pakolliseksi Yhdysvaltain matkoille 12.1.2009 lähtien, jolloin kaikkien viisumitta maahan tulevien (myös lasten iästä riippumatta, ja huolimatta siitä matkustavatko he yksin tai huoltajansa kanssa), on viimeistään 72 tuntia ennen matkaa rekisteröitävä matkustustietonsa internetissä.

ESTA-hakemuksen voi matkustajan puolesta täyttää joku toinen henkilö, kuten sukulainen tai matkatoimistovirkailija. Matkustajat, joilla on viisumi, voivat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin kyseisellä viisumilla, eikä heidän tarvitse anoa erillistä ESTA-hyväksyntää. ESTA on voimassa kaksi vuotta. Hakemus on kuitenkin tehtävä uudestaan, jos annettuihin tietoihin on tullut muutoksia, esimerkiksi uuden passin myötä.

ESTA on ollut maksullinen 8. syyskuuta 2010 alkaen. ESTA-hakemus maksaa 14 dollaria ja se tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. Järjestelmä ei ohjaa hakemusta käsittelyyn ennen maksun maksamista. Ohjelma hyväksyy tällä hetkellä MasterCardin, Visa, American Expressin sekä Discoverin (JCB, Diners Club) luottokortit.

Alle kolmeksi kuukaudeksi eli alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset.

Ottakaa valokopio passista mukaan matkalle ja säilyttäkää se erillään passista.

Matkavakuutus

Sairastapausten, onnettomuuksien ja tapaturmien varalta ulkoministeriö suosittelee kattavan matkavakuutuksen ottamista, sillä terveydenhuollon hoitomaksut ja mahdolliset kotiutukset ovat Yhdysvalloissa erittäin korkeat. Vakuutusyhtiön ja sairaalan kanssa voi pyrkiä sopimaan sairaalalaskun maksamisesta suoraan. Lääkärinmaksu on kuitenkin varauduttava maksamaan ensin itse, sillä useimmat lääkärit eivät hyväksy ulkomaisten vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksia.

Tarkistakaa vakuutusyhtiöstänne mahdolliset rajoituksen maratonkilpailun osalta.

Varoituksia

Ulkoministerio tiedottaa kansainvälisen terrorismin vaarasta. Sen varalta viranomaiset ylläpitävät valmiutta lentokentillä sekä suuremmissa tilaisuuksissa. Varaa lentokentillä aikaa.

Hurrikaanit ja myrskyt ovat mahdollisia ja joskus ne vaikuttavat muun muassa lentoaikatauluja.

Valuutta

Yhdysvaltain dollarin kurssin voi tarkastaa esimerkiksi Suomen pankin verkkosivuilta.

02.01.2022 kurssi on 1 EUR = 1.14USD ja 1 USD = 0.88 EUR

Pankkiautomaatit sijaitsevat usein pankkien konttoreiden yhteydessä, mutta myös suurissa tavarataloissa ja joissakin päivittäistavaroita myyvissä kioskeissa on pankkiautomaatti. Älypuhelimien (ainakin iPhonen) käyttäjät saattavat löytää sopivan sovelluksen pankkiautomaattien sijainnista. Pankkiautomaateilla asioidessa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta huijaus- ja ryöstöyritysten vuoksi. Pankki- ja luottokortilla maksettaessa on ehdottoman suositeltavaa peittää tunnusluku.

Pankkiautomaatit Yhdysvalloissa saattavat toimia eri tavalla kuin Suomessa. Joissakin tapauksissa sitten kun olet syöttänyt PIN-koodin, automaatti palauttaa korttisi, eikä pidä sitä kunnes maksutapahtuma on loppu.

Myös monet pankit, huoltoasemat ja supermarketit antavat käteistä tiskiltä (”cash back”) maksukortillasi ja henkkarillasi. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos yrität välttää nostomaksuja, jotka voivat veloittaa sekä pankki, joka omistaa pankkiautomaatin, että kotipankkisi.

Lentoliput

Lentoliput lähetetään teille sähköisenä suoraan varausjärjestelmästä sähköpostiinne. Ottakaa siitä kopio mukaan tai viesti kännykkäänne. Mikäli ette ole lentolippuja saaneet, niin ottakaa minuun yhteyttä.

Lähtöselvitys

Jokainen huolehtii itse omasta lähtöselvityksestään lentokentällä.  Lähtöselvityksen voi tehdä myös ennakkoon 36 tuntia ennen lähtöä joko internetissä tai matkapuhelimella. Lisätietoa löytyy Finnairin sivuilta http://www.finnair.com/FI/FI/information-services/check-in

Kun lähtöselvitys on tehty ennakkoon, voi matkatavarat vain jättää matkalaukkutiskille ennen turvatarkastukseen menoa.

Matkatavarat

Käsimatkatavaroihin voi ottaa enintään yhden laukun, jonka enimmäispaino on 8 kg ja jonka mitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm.

Huomioikaa rajoitukset nesteiden kuljettamisessa lennoilla. Yksittäinen nestepakkaus voi olla kooltaan enintään 100ml ja sen tulee mahtua litran kokoiseen, suljettavaan läpinäkyvään muovipussiin.

Ruumaan voi mennä yksi matkatavara, jonka enimmäispaino on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.

Aika

Talviaika alkaa Suomessa aikaisemmin kuin New Yorkissa. Suomessa kellot siirretään tunnilla taaksepäin lauantain 27.10. ja sunnuntain 28.10. välisenä yönä. Tämä tarkoittaa, että 28.10.–3.11.2017 välisenä aikana, aikaero Suomen ja New Yorkin välillä on 6 tuntia normaalin 7 tunnin sijaan. New Yorkissa kellot siirretään tunnilla taaksepäin lauantain 3.11. ja sunnuntain 4.11.2018 välillä, jolloin aikaero on jälleen normaalit 7 tuntia.

Hyvä tietää

Ulkoasianministeriön matkustustiedotteeseen voi tutustua seuraavan linkin kautta:

Yhdysvallat

Suomen pääkonsulaatti, New York

Osoite
Consulate General of Finland
605 Third Avenue
35 Floor
NEW YORK, NY 10158
UNITED STATES OF AMERICA

Puh.: +1-212-750 4400      Fax: +1-212-750 4418

Sähköposti: consulate.nyc@formin.fi

Virka-aika: 9.00 – 12.00 ja 13.00 – 16.30
Asiakaspalvelu vain ajanvarauksella: ma-to 9.00-12.00 sekä ma, ti ja to 13.30-16.30
Päivystys: viikonloppuisin ja pyhäpäivinä puh. +358-9-1605 5551, e-mail: paivystys.um@formin.fi

Matkanjohtaja

Paula Vetikko

+358 50 588 2600

paula@vetikkotravel.com