fbpx

Yleisjärjestelyt

Hotellin sijainti rautatieaseman luona oli hyvä, koska tulimme ja lähdimme junan kyydillä.

Samoin rautatieasman luona on bussiasema, josta lähtee bussi niin lentoasemalle kuin myös Marathonin lähtöpaikalle ja EXPOon. EXPOon mennessä noutamaan osanottoaineistoa oli bussiasemalla opastajat,

jotka neuvoivat oikeaan bussiin. Valitettavasti nämä opastajat puuttuivat Marathonin lähtöhetkellä ja koska bussitkaan eivät olleet merkattu selvästi, oli osanottajilla vähän hakusessaan mihin bussiin pitää nousta. Paluumatkalle Marathonin jälkeen EXPOsta oli non-stop busseja, joten niitä ei tarvinnut odotella. Bussikyydit niin Marathoniin mennessä kuin tullessakin olivat osanottajille ilmaiset, toki EXPOonkin lippu maksoi vain 1,50 €. Hotellin hyvä sijanti korostui Marathoilta yöllä palatessa, koska matka bussipysäkiltä oli lyhyt hotellille.

Opaskirjassa oli selkeästi merkattu niin EXPOn pisteet kuin myös muut järjestelyt, joten se kannattaa lukea läpi ja tutustua karttoihin ym.

EXPO

Esittelijöitä aika mukavasti, joten jaksoi kävellä kaikki ne läpi. Maistiaisia tarjolla ja samoin samassa paikassa pasta-party. Perinteinen EXPO, aika samanlainen kuin Hesassa. Pasta-partyssa pastaa ja jauhelihakastike ja parmesan juustoraaste, juomana mehu, limonadi tai olut.

Marathonin lähtö

Lähtöalue oli merkattu huippujuoksijoille hyvin, mutta mm 4:00 tunnin lähtöalue eli alue C samoin kuin muutkin alueet oli merkattu vain pienin lapuin, vaikka lähdössä teroitettiin, että saattaa tulla hylkäys jos starttaa väärältä eli nopeammalta alueelta. Samaan aikaan starttasivat myös niin 10 km, 21km kuin Marathon-viestikin osanottajat, joten lähdössä oli tungosta.

Kadut olivat suhteellisen leveät ensimmäisillä 10 km matkalla, joten joukko mahtui sinne aika mukavasti.

Juottopisteet

Juomapisteitä noin 3 km välein, tarjolla vettä, urheilujuomaa ja mehua, tarjoilu mukeista. Pöydät olivat pitkiä, joten niiltä mahtui hyvin ottamaan mitä halusi. Loppumatkalla tarjolla myös banaania ja erikoisenergiakeksejä sekä appelsiinilohkoja, jotka kadulle heitettyinä olivat tosi liukkaita.

Reitti

Reitti on suhteellisen vaativa jyrkkine mutkineen sekä pienine nousuineen ja laskuineen. Reitti juostiin vain yhtenä lenkkinä, 30 km kohdalta maaliin oli vain pelkkää nousua, joten 30 km kohdalla kannattaa olla voimissaan.

Reitin kapeimmat kohdat olivat 30-34 km välillä kun juostiin puistossa alhaalla joen laaksossa, siellä oli myös pimeää, koska startti oli kello 19:00 lauantai-iltana ja kello 21:00 aurinko laski.

Reitti kierteli lähes kaikki Luxemburgin keskustan kadut ja lähes joka paikassa oli mukavasti katsojia ja kannustajia.

Alusta oli lähes kokonaan asfalttia, jonkin verran myös soraa ja mukulakiveä, mutta vain parin kilometrin verran kumpaakin.

Maaliintulo

Maalintulo oli EXPO-halliin, jossa noin 120 metriä juostiin savusumussa ja värivaloissa. Maalin sijainti sisätiloissa oli mukavaa, koska kylmyys ei päässyt iskemään maaliin tulon jälkeen. Mitalit heti jakoon maalin jälkeen ja opastus omien vaatteiden luo ja maaliruokailuun, joka koostui hedelmistä, rusinapullasta, sportjuomasta ja alkoholittomasta oluesta.

Järjestäjien olisi pitänyt muistuttaa ja ohjata juoksijat sieltä heti chipin luovutuspisteelle, aika moni meni sen ohi ja joutui palaamaan koko hallin läpi sen luovutukseen ja saamaan 2,00 € pantin takaisin.

Maalista on noin 300 metrin kävelymatka hallien toiselle puolelle bussin lähtöpisteeseen.

Yleistä

Joukkoa oli mukana sen verran että itsekseen ei tarvinnut juoksennella. Tosin Marathonin viestijuoksijat, vaihduttuaan aina 10 km välein, lähtivät kovaan vauhtiin aina alkumatkassa ja olivat sitten loppukilometreillä omalla osuudellaan hieman tien tukkoina.

Juoksutahti ja väljyys kasvoivat mukavasti, kun noin 14 km kohdalla puolimarathoonarit poistuivat joukosta kohti maaliaan.

SUOMI-paidassa juostessa yksi muu suomalainen juoksija tuli juttusille ja parissa kohtaa yleisöstä kuului kannustus: Hyvä Suomi !

Mitali on näyttävä nauhoineen ja paita laadukas juoksupaita, puolihihainen.

Yleisarvosana kouluarvosanoin 4-10: on noin 8+ …8½

Ennen ja jälkeen Marathonin

Luxemburgin keskustaan kannattaa tutustua kävellen; keskustan kävelee läpi aika nopeasti, mutta laaksossa ja vanhan linnan luona löytyy hienoja kuvauspaikkoja. Näin ollen kaupunkiin ehtii tutustua Marathonin juoksupäivänä päivällä ennen starttia ja tasamaalla lyhyt kävely ei rasita liikaa. Laakso ja linnan alueet nousuinen ja laskuineen kannattaa jättää Marathonin jälkeiselle päivälle – siellä jalat paranevat kummasti, semminkin jos lähtee luolasto reissulle, jossa kallion kylmyys ja kosteus hoivaavat jalkoja.

Junamatkaa Brysselilstä noin 3 tuntia ja lentäen keskustaan pääsee lentoasemalta bussilla noin 15 minuutissa, maksu vain 1,50 €.

Luxemburgin hintataso noin Suomen tasolla.

Marathonin jälkeen voi nettisivuilta katsella maaliintulokuvia sekä tulostaa Diplomin.