Avoinna ma-pe klo 09.00 – 16.30, puh 010 235 1100 (puhelun hinta matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min) maraton@vetikkotravel.com

1.11 Keskiviikko

Finnairin suoralento Helsinki -Chongquing.

2.11 Torstai

Saapuminen Chongquiningiin, josta jatkolento Kunmingiin

3-4.11 Perjantai ja Lauantai

Perjantaina käynti Kivimetsässä, Unescon maailmanperintökohde. ( Lisämaksullinen retki)

Vapaata aikaa esim. ostoksille ja valmistautumista kisaa Kunminginissa.

5.11 Sunnuntai, ensimmäinen kilpailupäivä

Osuus 1 Kunming, 120 km/44 km

Kuljetus Yuxiin, 174 km 3h

6.11 Maanantai

Osuus 2 Yuxi, 174 km/82 km

7.11 Tiistai

Kuljetus Chuxiongiin 225 km 3,5h

8.11 Keskiviikko

Osuus 3 Chuxiong, 23,5 km ( vuoristo-osuus).

Kuljetus Daliin 170 km 2,5h

9.11 Torstai

Osuus 4 Dali, 115 km/43 km

10.11 Perjantai

Kuljetus Lijiangiin 193 km 3h

11.11 Lauantai

Osuus 5 Lijiang, 100 km/71 km

12.11 Sunnuntai

Kuljetus Lijiangin lentokentälle, josta lento Chongquiningiin. Yöpyminen lentokenttähotellissa.

13.11 Maanantai

Aamulla Finnairin suora lento Helsinkiin.

Grandonfo China

Granfondo China järjestetään Luoteis-Kiinassa, minkä ilmasta on ihanteellinen pyöräilijöille marraskuussa. Ei kuuma, mutta vielä lämmintä.

5 erikoiskokeen kilpailu starttaa Kunmingenista ja päättyy Lilijangiin. Erikoiskokeiden pituudet vaihtelevat 23,5 km vaativasta vuorsito-osuudesta aina 170km asti.

Kilpailun järjestäjänä on Vasaloppet Cinan järjestelyistä tuttu ruotsalainen Nordic Ways, joten järjestelyihin voi luottaa.

Lisätietoja kilpalun nettisivuilta

YLEISIÄ OHJEITA MATKALLE KIINAAN

Passi ja viisumi

Matkustajilla tulee olla passi tai ainakin kopio passin tieto- ja viisumisivusta koko ajan mukana. Myös muista tärkeimmistä asiapapereista kuten luottokorteista ja lentolipuista on hyvä ottaa kopiot ja säilyttää niitä erillään alkuperäisistä. Mikäli passi katoaa tai varastetaan, tulee siitä tehdä ilmoitus lähimmälle paikalliselle poliisiviranomaiselle (Public Security Bureau, Shanghaissa PSB/Entry and Exit Bureau).

Lennon aikana matkustajille jaetaan täytettäväksi maahantulo- ja maastapoistumiskortti. Kaikki matkustajat lapset mukaan lukien täyttävät kortit englanniksi kuulakärkikynällä selkeästi tekstaten. Maastapoistumiskortti tulee säilyttää matkan ajan; se luovutetaan lentoasemalla maasta lähdettäessä.

Lentoliput

Lentoliput lähetetään teille sähköisenä suoraan varausjärjestelmästä sähköpostiinne. Ottakaa siitä kopio mukaan tai viesti kännykkäänne. Mikäli ette ole lentolippuja saaneet, niin ottakaa toimistoomme yhteyttä.

Lähtöselvitys

Jokainen huolehtii itse omasta lähtöselvityksestään lentokentällä. Lähtöselvityksen voi tehdä myös ennakkoon 36 tuntia ennen lähtöä joko internetissä tai matkapuhelimella. Lisätietoa löytyy Finnairin sivulta.
Kun lähtöselvitys on tehty ennakkoon, voi matkatavarat vain jättää matkalaukkutiskille ennen turvatarkastukseen menoa.

Matkatavarat

Käsimatkatavaroihin voi ottaa enintään yhden laukun, jonka enimmäispaino on 8 kg ja jonka mitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm.
Huomioikaa rajoitukset nesteiden kuljettamisessa lennoilla. Yksittäinen nestepakkaus voi olla kooltaan enintään 100ml ja sen tulee mahtua litran kokoiseen, suljettavaan läpinäkyvään muovipussiin.
Ruumaan voi mennä yksi matkatavara, jonka enimmäispaino on 23 kg. Pyörälaukut on varattu ja lisämaksut maksettu ennakkoon.

Matkavakuutus

Voimassa oleva kaiken kattava matkavakuutus on ehdoton, sillä länsimaiden tasoista sairaanhoitoa edellyttävät toimenpiteet ovat Kiinassa hyvin kalliita ja tapahtuvat pääasiassa ulkomaisessa omistuksessa olevissa sairaaloissa. Kiinassa on 2000-luvulla todettu muutamia vakavia epidemioita, kuten vuoden 2003 SARS. Kiina kuuluu alueeseen, jolla terveysviranomaiset varautuvat muun muassa lintuinfluenssan ja enterorokon ehkäisyyn. Itä- ja etelä-Kiinassa esiintyy lintuinfluenssavirusta. Toistaiseksi tauti ei ole tarttunut ihmisestä toiseen. Maailman terveysjärjestö WHO ei ole esittänyt matkustusrajoituksia Kiinaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta löytyy lisää tietoa lintuinfluenssasta.
Kohdemaahan tarvittavat rokotukset on syytä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Matkailijan terveysoppaasta löytyy hyvää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveydenhoitoon liittyvistä asioista
Matkailijan on aina hyvä selvittää ennakkoon matkakohteensa tartuntatautitilanne.
Tilannetietoja mahdollisista tartuntataudeista löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:
• Terveyden ja hyvinvoinnin laitos thl.fi
• Maailman terveysjärjestö WHO who.int

Jännite

Sähkövirta on kuten Suomessa eli 220/240 volttia / 50 Hz. Pistokemalleja on useita, joista yksi on sama kuin esimerkiksi Suomessa, mutta adaptereita on yleisesti saatavilla hotellista.

Vesi

Suosittelemme käyttämään pullotettua vettä.

Varoituksia rikollisuudesta, liikenteestä

Taskuvarkauksia ja laukkuvarkauksia sattuu turistien suosimilla ostosalueilla ja kahviloissa, laukku voidaan kaapata myös ohiajavasta moottoripyörästä. Suuremmat rahasummat, passit ja muut arvoesineet on hyvä pitää hotellin säilytyslokeroissa. Oppaaksi tarjoutuvia kannattaa välttää, tapaaminen saattaa päättyä rahojen katoamiseen.
Edustustoille on raportoitu baareissa ja yökerhoissa sattuneista tapauksista, joissa vähäinen tapahtuma tai sanaharkka on johtanut ulkomaalaisen pahoinpitelyyn monen henkilön voimin. Prostituoitujen tarjoamien palveluiden käyttäminen sekä huumeiden hallussapito ja/tai käyttö on laitonta. Myös khat (qat) luokitellaan huumausaineeksi. Huumausainerikkomuksista seuraa ankara rangaistus, jopa kuolemantuomio.
Poliisin yleinen hätänumero on 110. Pekingissä poliisin englanninkielinen palvelunumero on (010) 8401 5300.
Liikenne on matkailijan suurin turvallisuusriski Kiinassa. Liikennekulttuuri Kiinassa poikkeaa Suomen vastaavasta. Liikenne ruuhkautuu helposti johtuen nopeasti kasvavasta autokannasta. Liikenne on kaoottista ja arvaamatonta. Jalankulkijan tulee varoa, sillä autoilijat eivät välttämättä pysähdy merkityn suojatien kohdalla ja kääntyvät punaisilla valoilla oikealle.
Julkiset liikennevälineet ovat ruuhkaisia. Taksit ovat yleensä luotettavia ja niissä on mittarit. Muiden kuin virallisten taksien käyttöä on vältettävä. Taksikuitti kannattaa pyytää, jotta taksi voidaan tarvittaessa myöhemmin jäljittää. Taksien saanti on yleensä helppoa ja niiden käyttäminen edullista. Taksinkuljettajat eivät puhu englantia, joten mukana tulee olla kiinaksi kirjoitettu osoite. Oman majoituspaikan kiinaksi kirjoitettu osoite on samoin syytä pitää aina mukana. Hotellin vastaanotosta kannattaa ottaa esite/kortti mukaan, josta löytyvät yhteystiedot.
Valuutta
Kiinan yuanin kurssin voi tarkastaa esimerkiksi Suomen pankin verkkosivuilta.
Kiinan pankkipalveluiden taso on hyvä ja monissa konttoreissa esimerkiksi Pekingissä puhutaan myös englantia. Pankkiautomaatteja on suurimmissa kaupungeissa varsin runsaasti, ja useimmissa toimivat niin kansainväliset luottokortit kuin kiinalaisten pankkien kortit.

Aika

Aikaero Kiinan ja Suomen välillä on talvella +6 tuntia ja kesällä +5 tuntia.

Some Kiinassa

Facebook, Twitter ja Instagram on Kiinassa kielletty, Google -palvelu on erittäin hidas.

Hyvä tietää

Ulkoasianministeriön matkustustiedotteeseen voi tutustua tästä

Suomen suurlähetystö, Peking

Embassy of Finland
Beijing Kerry Centre
Level 26, South Tower
Guanghua Lu 1, Beijing 100020
People´s Republic of China

Puh. +86-10-8519 8300
Fax: +86-10-8519 8301
Sähköposti: sanomat.pek@formin.fi
Verkkosivut: www.finland.cn
Facebook: http://www.facebook.com/embassyoffinlandinbeijing