Avoinna ma-pe klo 09.00 – 16.30, puh 010 235 1100 (puhelun hinta matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min) maraton@vetikkotravel.com

Sanlam Cape Town marathon 17.9.

Uutuuskohteemme ja maanosamme on Afrikka. Keväinen sää on hyvä juosta, päivälämpötilan ollessa noin +15C. Reitti on tasainen ja reittiennätys on 2:08:41

Kaupunki tarjoaa satoja kilometrejä upeita juoksureittejä ja matkalla pääset tutustumaan mm. Pöytävuoreen, viiniviljelyyn, Hyväntoivonniemeen.

Hinta

990€ / hlö / 2 hengen huoneessa
1330€ / hlö / 1 hengen huoneessa

Myymme yksittäisiä nais- ja miespaikkoja kahden hengen huoneeseen. Mikäli ryhmästämme ei löydy huonekaveria, sitoutuu yksinmatkustava ottamaan yhden hengen huoneen. Huoneet täytetään varausjärjestyksessä.

Hinta perustuu 03/17 voimassa olleeisiin valuuttukursseihin ja hinta tarkistetaan 6 vkoa ennen lähtöä.

Hinta sisältää

 • lentokenttäkuljetukset kohteessa meno-paluu
 • majoituksen valitussa huonetyypissä
 • aamiaisen hotellissa
 • tervetuloillallisen paikallisen oppaan kanssa

 

Lisämaksut, vapaehtoinen ohjelmapaketti 490€

 • Kaupunkikiertoajelun lauantaina suomi/englanti oppaan johdolla
 • Pöytävuoren valloitus köysiradalla -retki
 • Hyväntoivonniemen kierros

Osallistumismaksu maratonille sunnuntaina 80€

Ilmoittautuminen maratonille on heti sitova ja juoksuilmoittautumisia myydään ainoastaan matkapaketin yhteydessä.

Lennot

Lentohinta lisätään matkan hintaan ja vahviistuu varausäivän sekä lentoyhtiön mukaan. Lisätietoja toimistostamme.

Suosittelen matkavakuutuksen hankkimista. Tarkista vakuutusyhtiöstäsi mahdolliset rajoitukset maratonin osalta.
Hinnat perustuvat 03/2017 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja hinnastoihin ja ovat sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Valuuttakurssi tarkistetaan 6 viikkoa ennen lähtöä.

Vetikko Travel ei vastaa maratonkilpailun peruuntumisesta, kilpailujärjestelyjen vaihtumisesta, ajankohdan- tai kilpailupaikan muutoksista, ei mahdollisista virheistä kisaohjelmassa eikä niiden mahdollisesti asiakkaille aiheuttamista kuluista tai ansiomenetyksistä.

Palvelumaksu

 • 20€ / tilaus

Matkaohjelma  – Salam Cape Town Marathon 17.9.

Lentoaikataulu riippuu lentoyhtiöstä ja reitistä.

PERJANTAI 15.9.

Saapuminen Kapkaupunkiin. Kuljetus lentokentältä hotellille. Hotellihuoneet käytössä klo 14 alkaen.

Molemmat hotellit sijaitsevat kävelyetäisyydellä (n. 10-15 min) maratonin lähtö- ja maalialueelta. Hotellien lähistöllä on kauppoja ja ravintoloita.

Tervetuloillallinen klo 18:30 lähistöllä. Illallisen aikana Kapkaupungissa asuva suomalainen juoksua harrastava ja Cape Town maratonin juossut henkilö kertoo maratonista, elämästä Kapkaupungissa ja kaupungin juoksukulttuurista

Majoitus

Head South Lodge

LAUANTAI 16.9.

Käynti yhdessä kisatoimistolla klo 10.

Kaupunkikiertoajelu (ohjelmapaketti)  kisatoimistokäynnin jälkeen hop on hop off -bussilla klo n. 12-15. Bussissa opastus englanniksi, mukana ajelulla Kapkaupungissa asuva suomalainen, jonka kanssa tehdään pari lyhyttä (n. 20 min) kävelyä kierroksen aikana: The Company’s Garden -puisto (n. 40 km kohta maratonilla) sekä Camps Bayn ranta.

Yhteinen opastettu verryttelylenkki Sea Pointin rantapromenaadilla klo 17.

SUNNUNTAI 17.9.

Maratonin lähtö klo 7:00.

Onnea maratonille!

Iltapäivällä lisämaksusta mahdollisuus hierontaan halukkaille hotellilla.

Yhteinen illallinen maratonin jälkeen. Omakustanteinen.

MAANANTAI 18.9. (ohjemapaketti)

Hyväntoivonniemen kierros klo 9-17. Pysähdykset Hout Bayn kalastajakylässä sekä Chapman’s Peak Driven upeissa maisemissa matkalla Cape Pointiin ja Hyväntoivonniemelle. Cape Pointissa on ravintola, jossa voi syödä lounaan. Tämän jälkeen paluu Boulders Beachin pingviinirannan ja Kalk Bayn viehättävän rantakylän kautta paluu hotellille. Kierroksen pituus on n. 150 km.

TIISTAI 19.9. (ohjelmapaketti)

Viinitilakierros klo 13-17. Nouto hotellilta, jonka jälkeen vierailu kolmella viinitilalla Constantian viinialueella: Groot Constantia, Constantia Glen sekä Beau Constantia. Kahdella jälkimmäisellä mahdollisuus lounaaseen.

KESKIVIIKKO 20.9. (ohjelmaaketti)

Klo 9-12 Kilometrin korkuisen Pöytävuoren valloitus köysiratavaunulla. Halukkaille vaihtoehtoinen mahdollisuus kiivetä ylös Platteklip Gorgea pitkin (2-3 tuntia), jolloin alastulo köysiratavaunulla. Huom! säävaraus – mikäli ennuste keskiviikolle näyttää tuuliselta tai sateiselta, Pöytävuoren valloitus pyritään tekemään tiistaina ennen viinitilakierrosta tai mahdollisesti jo kaupunkikiertoajelun yhteydessä lauantaina 16.9. (vain köysirata).

Klo 14-16 kävelykierros Imizamo Yethun townshipissa Hout Bayssa n. 20 kilometriä Kapkaupungin keskustasta etelään. Lähtö teepusseista koriste-esineitä valmistavan ja townshipin naisia työllistävän Original T-Bags –yrityksen edestä.

Päivän siirtymiset paikasta toiseen tapahtuvat omatoimisesti bussilla/taksilla/Uberillä. Imizamo Yethussa englanninkielinen opastus.

TORSTAI 21.9.

Huoneiden luovutus klo 10. Paluu Suomeen tai lisäpäivät Kapkaupungissa / muualla Etelä-Afrikassa. Kuljetus hotellilta lentokentälle.

Huom! Lounaat tai muut ruuat eivät sisälly ohjelmapaketin hintoihin. Hyväntoivonniemen kierroksella opastus on englanninkielinen. Viinitilakierroksen kuljettaja puhuu englantia (ei opastusta).

Majoitus Head South Lodge

Head South Lodge on hyvätasoinen pieni boutique-tyyppinen hotelli suositun Greenpointin alueen pääkadun varrella. Majoitukseen sisältyy erinomainen aamiainen. Pihalla on pieni uima-allas, jonka vesi tosin syyskuussa on alhaisista yölämpötiloista johtuen erittäin kylmä. Lodge on kävelymatkan päässä Stadion-alueelta (maratonin lähtö ja maali), rannasta, puistosta ja ravintoloista. Lähimpään supermarketiin on n. 5 minuutin kävelymatka. Bussilla pääsee n. 5 minuutissa Kapkaupungin keskustaan.

www.headsouth.co.za

 

 

Lähtö- ja maalialue sijaitsee kävelymatkan päässä hotellista

Katso reittikartta tästä.

Maratonin startti on aamulla klo 07.00 ja aikaraja on 6,5h.

Osanottajamäärä rajataan 10 000 juoksijaan. Juoksijota on lähes 70 eri kansallisuutta.

Lyhyt kuvaus maratonista juoksijan, Sirje Nikulaisen silmin vuodelta 2016:

Järjestelyt toimivat kisatoimistokäynnistä lähtien moitteettomasti. Toimistossa ei lauantaina aamusta ollut ruuhkaa ja numerolapun hakaneuloineen sekä chipin kiinnitysohjeineen sai muutamassa minuutissa. Chip aktivoitui heilauttamalla skannauslaitteelle, jolloin näytölle ilmestyi oma nimi ja Suomen lippu. Goodie bagissä oli t-paidan lisäksi Runner’s World -lehti, bandana-huivi, näytepakkauksia (mm. särkylääkettä ja kylmägeeliä).

Kapkaupungin yöt ovat syyskuussa kylmiä ja lähdön tapahtuessa auringonnousun aikaan ilma oli viileä (+7 astetta). Ennuste päivälle oli kuitenkin +25 astetta pilvettömältä taivaalta, joten varustus oli shortsit ja t-paita sekä lähtöalueelle jäänyt vanha paita sekä n. 3 kilometrin kohdalla pois heitetyt vanhat hanskat. Vessoihin oli massatapahtumille tyypilliseen tapaan lähtöalueella jonot, naisilla reilu 10 minuuttia, miehillä (pisuaarit) huomattavasti vähemmän. Juoksijat on jaettu lähtökarsinoihin, viimeisestä karsinasta lähtevät ylittivät lähtölinjan n. 4 minuuttia lähtölaukauksen jälkeen. Tunnelma lähtöalueella oli jännittynyt ja hilpeä. Eteläafrikkalaiset – joita osallistujista v. 2016 oli reilusti yli 95 % – harrastavat juoksua juoksuklubeissa ja tapahtumissa tämä näkyy samanlaisina klubin vaatteina sekä isoina ryhminä. Nämä ryhmät aiheuttavat alkuun pientä etenemisen nykivyyttä ja poukkoilua, joka jälkipään lähtijöilläkin tasaantuu n. 5 kilometrin kohdalla.

Reitti oli tasainen ja nopea katujen ollessa pääsääntöisesti leveitä. Harvojen mäet ovat lyhyehköjä, mutta painottuvat aivan maratonin loppuun n. 37 kilometristä eteenpäin. Viisi ensimmäistä kilometriä juostaan keskusta-alueella, jonka jälkeen reitti siirtyy tylsähkölle teollisuusalueelle n. viideksi kilometriksi. Tämän jälkeen palataan piipahtamaan keskustaan ennen siirtymistä Woodstockin trendikkäälle muuta hieman rähjäiselle seudulle. Päivän ja reitin edetessä kannustajien määrä lisääntyy ja n. 20 kilometristä eteenpäin kadut olivat aurinkoisena kevätsunnuntaina täynnä ihmisiä. Monet tarjoilivat juoksijoille appelsiinipaloja, suklaapatukoita ja sipsejä. Paikoitellen musiikki pauhasi, laulu raikasi ja tanssi hymyilytti.

Huolto maratonilla toimi lähtöalueen pientä vessajonotusta lukuun ottamatta moitteettomasti. Vessoja oli riittävästi ja usein. Juottopisteitä oli kolmen kilometrin välein, tarjolla vettä ja Coca Colaa. Itsellä oli mukana neljä energiageeliä, sillä järjestäjien puolelta tarjoilut rajoittuivat nesteisiin. Cokista join jokaisella  juottopisteellä vähintään huikan ja vettä pussillisen (vesi oli pienissä vihreissä hampailla avattavissa pusseissa) joka toisella pisteellä. Lääkintäpisteitä oli n. 5 kilometrin välein ja lisäksi pyörillä liikkuvaa lääkintähenkilökuntaa näkyi säännöllisesti. Lämpötilan kivutessa harvinaisesti lähelle 30 astetta palomiesten tarjoama suihku ja silmänruoka 40 kilometrin kohdalla viilensi ja piristi. Loppukilometreillä Kapkaupungin keskustan alueella tunnelma muistutti New Yorkin ja Berliinin maratonien tunnelmaa hieman pienemmässä mittakaavassa. Maalialueella mitalin jälkeen käteen iskettiin Coca Cola –pullo ja halukkaille oli tarjolla hierontaa ja pientä purtavaa. Itse hyppäsin kotijoukkojen kanssa taksiin ja suuntasin kotiin suihkuun.

Maratonkokemuksena Kapkaupungin maraton oli paras viidestä juostusta (HCM, Paavo Nurmi, Espoon rantamaraton, Berliini). Juoksijamäärä (8.000) oli riittävä karnevaalitunnelman ja kannustuksen syntymiseksi, mutta jonotukset ja muut ärsyttävyydet loistivat poissaolollaan. Reitti ei ollut sitä kauneinta Kapkaupunkia, mutta tarjosi silti selkeällä säällä huikeat näkymät Pöytävuorelle. Tunnelma maratonilla oli välitön ja kanssajuoksijat kannustivat toisiaan. Etelä-Afrikassa muuten juoksutapahtumissa musiikkilaitteet ovat kiellettyjä. Lieneekö tästä seurausta se, että juoksijat usein rupattelivat tovin toisten samantahtisten kanssa.

 

 

Yleisiä ohjeita matkalle Etelä-Afrikkaan

Passi

Passissa pitää olla vähintään kaksi tyhjää sivua ja sen tulee olla voimassa 6 kk matkan alkamisen jälkeen.

Ottakaa valokopio passista mukaan matkalle ja säilyttäkää se erillään passista.

Matkavakuutus

Sairastapausten, onnettomuuksien ja tapaturmien varalta ulkoministeriö suosittelee kattavan matkavakuutuksen ottamista. Yksityisten lääkäriasemien sekä sairaaloiden taso on Etelä-Afrikassa on hyvä kun taas julkisten sairaaloiden taso on alhainen. Lääkärinmaksu on kuitenkin varauduttava maksamaan ensin itse, sillä useimmat lääkärit eivät hyväksy ulkomaisten vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksia.

Tarkistakaa vakuutusyhtiöstänne mahdolliset rajoituksen maratonkilpailun osalta.

Valuutta

Yksi Etelä-Afrikan randi (Rand) on 100 senttiä (cent).

8.3.2017 kurrsi on: 1 ZAR = 0,072771 EUR 1 EUR = 13,741800 ZAR

Pankkipalvelut ovat afrikkalaisittain kehittyneitä, mutta eivät suomalaisella tasolla. Etelä-Afrikassa on käytössä erilaisia mobiilisovelluksia ja nettipankkijärjestelmät ovat hyvin kehittyneitä.

Pankkiautomaatteja on kaikkialla, ja niistä voi nostaa käteistä myös kansainvälisillä (Visa, Mastercard) luottokorteilla. Myös lähes kaikki liikkeet ja ravintolat hyväksyvät kaikki kansainväliset luottokortit.

Maahan tultaessa ei ole valuuttarajoituksia. Yksityishenkilöt voivat viedä maasta kerrallaan 200 000 randia.

Vaihdettaessa randeja ulkomaisiin valuuttoihin mukana tulee olla passi ja lentolippu. Lippuun leimataan kuinka paljon rahaa on vaihdettu valuutaksi.

Lentoliput

Lentoliput lähetetään teille sähköisenä suoraan varausjärjestelmästä sähköpostiinne. Ottakaa siitä kopio mukaan tai viesti kännykkäänne. Mikäli ette ole lentolippuja saaneet, niin ottakaa minuun yhteyttä.

Lähtöselvitys

Jokainen huolehtii itse omasta lähtöselvityksestään lentokentällä.  Lähtöselvityksen voi tehdä myös ennakkoon 36 tuntia ennen lähtöä joko internetissä tai matkapuhelimella.

Kun lähtöselvitys on tehty ennakkoon, voi matkatavarat vain jättää matkalaukkutiskille ennen turvatarkastukseen menoa.

Matkatavarat

Käsimatkatavaroihin voi ottaa enintään yhden laukun, jonka enimmäispaino on 8 kg ja jonka mitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm.

Huomioikaa rajoitukset nesteiden kuljettamisessa lennoilla. Yksittäinen nestepakkaus voi olla kooltaan enintään 100ml ja sen tulee mahtua litran kokoiseen, suljettavaan läpinäkyvään muovipussiin.

Ruumaan voi menvän matkatavaran määrä riippuu lentoyhtiöstä.

Aika

Aikaero Etelä-Afrikan ja  Suomen välissä on -1 tuntia.

Hyvä tietää

Ulkoasianministeriön matkustustiedotteeseen voi tutustua seuraavan linkin kautta:

 • Etelä-Afrikka

Pretorian-suurlähetystö

Toimialue:

Etelä-Afrikka, Botswana, Lesotho, Madagaskar, Mauritius

Aukioloaika:

Ma – To 8.00-16.15. Pe 8.00-13.45

Asiakaspalvelu:

Konsuli palvelut Ma – To 08.30 – 12.00

Vaihde:

 • +27 12 343 0275

Puhelinnumero:

 • +27 12 343 0276

Faksi:

 • +27 123 433 095

Sähköpostiosoite:

Päivystys:

Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti paivystys.um@formin.fi.

Postiosoite:

Embassy of Finland
PO Box 443
0001 PRETORIA
SOUTH AFRICA

Turvallisuustaso

Noudata erityistä varovaisuutta

Muut turvallisuustason tiedot

Etelä-Afrikan matkailun haittana korkea rikollisuus. Muukalaisvastaista väkivaltaa esiintyy paikoitellen. Ulkona liikuttaessa syytä jatkuvaan valppauteen.

Oheisen linkin kautta voit lukea yhteistyökumppanimme vinkit turvallisuudesta.