Avoinna ma-pe klo 09.00 – 16.30, puh 010 235 1100 (puhelun hinta matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min) maraton@vetikkotravel.com

Birkebeinerrennet

Yli 80 vuotisen hiihdon hitoriaa kunnioitetaan yhä.  Norjan tuleva kuningas Hakon IV oli syntynyt keskelle sisällissotaa vuonna 1204. Hänen isänsä oli kuollut ja lapsi oli hengenvaarassa. Haakonin ollessa puolitoistavuotias Birkebenier-puolueen hiihtäjät kuljettivat lapsen reppuselässä tuntureiden yli Lillehammerista Renaan. Haakon kruunattiin kuninkaaksi 11 vuotta myöhemmin ja hänen valtakautensa kesti 46 vuotta.

Tätä historian hiihtoa kunnioitetaan yhä ja kaikki hiihtäjät joutuvat hiihtämään 3,5 kg painoinen reppu selässään.

Nykyään hiihdon lähtö tapahtuu porrastettuna Renasta eikä isoja ruuhkia pääse syntymään.  Heti lähdöstä alkaa 13km pitkä nousu, mutta ylhäällä on upeat tunturimaisemat. Kovavauhtinen kisa ei ole vain huippuhiihtäjille vaan mukana on paljon kuntohiihtäjiä ihailemassa upeita norjalaisia maisemia.  Vaikka reitillä on pitkä nousuja, niin 40km kohdalla alkaa viimeinen 14 km lasku, mikä tuo aina maaliin asti.

Norjalaiset ovat hiihtokansaa ja sen huomaa viikonlopun aikana. Kannustusta on reitillä ja tapahtumapaikoilla.  Norjalaiset rakastavat hiihtoa ja sen huomaa. Ensi talven vietetään Birkebeinerrennetin 80 vuotista juhlaa ja odotettavissa ryntäys hiihtoladuille.

Varaa paikkasi pian!

Matkan hinta

780€ / hlö / H2

920€ / hlö / H1

Hinta sisältää

  • lennot veroineen ja matkustajamaksuineen
  • suksien kuljetuksen lennoilla
  • kuljetuksen junalla lentokentältä Hamariin meno-paluu sekä kuljetukset kilpailupaikoille
  • majoituksen kahden hengen huoneessa
  • aamiaisen ja kevyen illallisen
  • matkanjohtajan palvelut, kun minimi 15 matkustajaa

Myymme yksittäisiä nais- ja miespaikkoja kahden hengen huoneeseen. Mikäli ryhmästämme ei löydy huonekaveria, sitoutuu yksinmatkustava ottamaan yhden hengen huoneen. Huoneet täytetään varausjärjestyksessä.

Kilpailuilmoittautuminen

Hoidetaan kauttamme ja hinta 150€.

Palvelumaksu 20€ / tilaus.

Vetikko Travel ei vastaa hiihtokilpailun peruuntumisesta, kilpailujärjestelyjen vaihtumisesta, ajankohdan- tai kilpailupaikan muutoksista, ei mahdollisista virheistä kisaohjelmassa eikä niiden mahdollisesti asiakkaille aiheuttamista kuluista tai ansiomenetyksistä.

Hinnat edellyttävät vähintään 15 henkilön ryhmää ja perustuvat 03/17  voimassa olleisiin hinnastoihin ja valuuttakursseihin. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Matkaohjelma Birkebeinerrennet

PERJANTAI 15.3.

Lentoaikataulu / Finnair

15.3. AY2651 Helsinki – Oslo 12.10 – 12.40
17.3. AY656 Oslo – Helsinki 13.15 – 15.40
Ole hyvissä ajoin lentokentällä.
Oslon lentokentältä siirrymme Hamariin junalla.

Juna-aikataulu

Oslon lentokenttä – Hamar 13.59 – 14.50
Hamar – Oslo lentokenttä 10.30 – 11.01

Majoitus

Quality Hotel Astoria
Torggaten 23, Hamar

Illallinen

Hintaan sisältyy kevyt illallinen hotellilla molempina päivinä.

Hiihtonumerot

Noudan hiihtonumerot teille valmiiksi perjantaina  ja tuon ne hotellille.

Hiihtomahdollisuus Hamarissa
Kaupungissa ei ole latuja lähellä, joten suksien testaaminen ei onnistu hotellin läheisyydessä.

Ohjelma

LAUANTAI 16.3.

klo 05.30 –> Aamiainen
Hiihtäjät menevät kilpailujärjestäjän bussilla Hamarista Renaan, Matka-aika on noin tunti.
klo 05:00 – 08:00 joka 30. minuutti
Teidän tulee ilmoittaa ennakkoon mihin bussiin haluatte paikkavarauksen.
Bussilipun saatte minulta perjantaina.

klo 07.30 Naisten eliittiryhmä lähtee
klo 08.00 Miesten eliittiryhmä lähtee
Tämän jälkeen lähtöryhmiä lähtee viiden minuutin välein. Jokaisella teillä voi olla eri lähtöaika riippuen lähtönumerostanne.
Maalista lähtee kisajärjestäjän busseja hotellille kerran tunnissa.

SUNNUNTAI 17.3.

klo 08.00 Aamiainen hotellissa
klo 10.30 Juna lähtee Hamarin rautatieasemalta, Oslon lentokentälle.
klo 13:15 Lento lähtee Oslosta
klo 15.40 Saavumme Helsinkiin

Kilpailuinfo – Birkebeinerrennet

Jokaisella hiihtäjällä tulee olla 3,5kg painava reppu selässä koko hiihdon ajan. Huomioikaa, että repun paino tulee olla vielä maalissakin 3,5kg, muuten hiihto hylätään. Repun sisältönä kuuluu olla turvallisuussyistä seuraavat tavarat: pitkähihaiset alusvaatteet, ruokaa, juomaa, hiihtovoide, tuulipuku (takki ja housut). Juomavyötä ei hyväksytä, vaan selkäreppu on ainoa oikea. Lähtöalueella teidän tulee viedä vaihtovaatteet kisajärjestäjän antamassa pussissa (oma hiihtonumero merkittynä tarralla siihen) rekkoihin ja tavarat siirretään maaliin Håkons Hallin eteläpäätyyn

Hiihtonumerot noudetaan teille valmiiksi perjantaina, joten ehditte hyvin tutustua kisamateriaaliin jo perjantaina ja liimata tarrat pusseihin yms.

Lähtöalueelle hiihtäjät menevät kisajärjestäjän bussilla. Bussi vie ensin Renaan, josta vaihdetaan Renan kisatoimiston edestä lähtevään shuttle bussiin lähtöalueelle. Toinen bussimatka kestää noin 5-10 min.

Lähtöalueella on muutama lämmittelyteltta ja vessoja. Lähdöt tapahtuvat ryhmissä 5 minuutin välein eikä suuria ruuhkia synny.

Lähdöstä on noin 13 km nousu, missä noustaan noin puoli kilometriä.  40km kohdalla puolestaan alkaa 14km loppulasku aina maaliin asti.

Kisa maali on Lillehammerin Olympiastadionilla, jossa hiihtäjät saavat lämmintä juomaa ja eväspussin.

Vaihtovaatteet ovat Håkan hallin pihassa. Tänne on bussikuljetus maalista.

Håkan hallissa on palkintojen jako sekä urheilutuote-esittelyjä ja urheilukauppa.

Bussi Hamariin lähtevät Håkan hallin edustalta kerran tunnissa ja matka-aika on noin tunti.

Yleisiä ohjeita matkalle NORJAAN

Passi

Pohjoismaiden välillä vallitsee henkilöiden vapaa liikkuvuus (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti). Pohjoismaiden kansalainen ei tarvitse matkustusasiakirjaa liikkuessaan muissa Pohjoismaissa. Henkilöllisyys ja jonkin Pohjoismaan kansalaisuus on voitava tarvittaessa osoittaa.

Matkavakuutus

Ulkoministeriö suosittelee matkavakuutuksen ottamista sekä ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä. Tarkat ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi.

Valuutta

Norjan kruunun kurssin voi tarkastaa esimerkiksi Suomen pankin verkkosivuilta.

9.3.2016  kurssi on 1 EUR = 9,4285NOK

Pankkiautomaatit sijaitsevat usein pankkien konttoreiden yhteydessä, mutta myös suurissa tavarataloissa ja joissakin päivittäistavaroita myyvissä kioskeissa on pankkiautomaatti. Pankkiautomaateilla asioidessa erityisesti suurissa kaupungeissa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä huijaus- ja ryöstöyritykset ovat lisääntyneet. Pankki- ja luottokortilla maksettaessa on ehdottoman suositeltavaa peittää tunnusluku.

Lentoliput

Lentoliput lähetetään teille sähköisenä suoraan varausjärjestelmästä sähköpostiinne. Ottakaa siitä kopio mukaan tai viesti kännykkäänne. Mikäli ette ole lentolippuja saaneet, niin ottakaa minuun yhteyttä.

Lähtöselvitys

Jokainen huolehtii itse omasta lähtöselvityksestään lentokentällä.  Lähtöselvityksen voi tehdä myös ennakkoon 36 tuntia ennen lähtöä joko internetissä tai matkapuhelimella. Lisätietoa löytyy Finnairin sivuilta http://www.finnair.com/FI/FI/information-services/check-in

Kun lähtöselvitys on tehty ennakkoon, voi matkatavarat vain jättää matkalaukkutiskille ennen turvatarkastukseen menoa.

Matkatavarat

Käsimatkatavaroihin voi ottaa enintään yhden laukun, jonka enimmäispaino on 8 kg ja jonka mitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm, Flyben lennoilla 55 x 40 x 20 cm

Huomioikaa rajoitukset nesteiden ja mm. suksivoiteiden kuljettamisessa lennoilla. Yksittäinen nestepakkaus voi olla kooltaan enintään 100ml ja sen tulee mahtua litran kokoiseen, suljettavaan läpinäkyvään muovipussiin.

Sukset

Lisämaksu suksien kuljetuksesta Finnairin koneessa on maksettu lentolipun yhteydessä.

Ruumaan

menevä matkatavara saa olla korkeintaan 23 kg. Suksivoiteiden kuljettamisessa käsimatkatavaroissa tai ruumassa on sallittu, mikäli kyseessä on kiinteä suksivoide tai liisterivoide. Jotkut voiteet saattavat sisältää kiellettyjä aineosia. Jos voidepakkauksessa on teksti syttyvää, on kuljetus lentokoneessa kokonaan kielletty. Useimmat voiteenpoistoaineet ovat palavia nesteitä ja siis kiellettyjä. Lisätietoja voi tarkistaa esim. http://www.mitamukaanlennolle.fi

Aika

Norjassa aika on tunnin vähemmän kuin Suomessa

Hyvä tietää

Ulkoasianministeriön matkustustiedotteeseen voi tutustua seuraavan linkin kautta:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=34393&contentlan=1&culture=fi-FI

Matkanjohtaja

Matka on omatoimimatka ja mukana ei ole matkanjohtajaa. Ongelmatapauksissa minua tavoittaa matkan aikana numerosta +358 50 588 2600 ja yritän auttaa Suomesta käsin.

Ystävällisin terveisin

Paula Vetikko

Vetikko Travel

puh 010 235 1100 www.vetikkotravel.com e-mail: paula@vetikkotravel.com