Avoinna ma-pe klo 09.00 – 16.30, puh 010 235 1100 (puhelun hinta matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min) maraton@vetikkotravel.com

Bmw Berlin marathon – syksyn ykkönen Euroopassa.

Poikkeuksellisesti Berlin maraton juostaan jo syyskuun puolessa välissä. Meillä on kiintiö juoksunumeroista, etkä joudu arvontaan. Paikkoja on kuitenkin rajoitetusti, joten varaa paikkasi pian.

Hinta

H2/hlö H1/hlö
pe – ma 1020€ / hlö / H2 ja 1230€ / hlö / H1
la – ma 895€ / hlö / H2 ja 1040€ / hlö / H1

Hinta sisältää seuraavat palvelut:

• Finnairin lennot turistiluokassa oheisen aikataulun mukaan
• lentokenttäverot ja matkustajamaksut
• lentokenttäkuljetuksen kohteessa meno-paluu sekä käynnin kilpailutoimistossa
• illallisen/ lounaan tulopäivänä
• Vetikko Travelin matkanjohtajan palvelut
• majoituksen valitussa huonetyypissä sekä aamiaisen hotellissa
• pastaillallinen lauantai-iltana

Huom! Mikäli ryhmästämme ei löydy huonetoveria nais- tai miespaikan varanneelle matkustajalle,
joutuu matkustaja maksamaan yhden hengen huoneen maksun.

Maraton osallistumismaksu

Ilmoittautuminen maratoniin hoidetaan myös kauttamme. Osallistumismaksu sisältyy hintaan. Juoksijalla on mahdollisuus valita haluaako maalissa jaettavan ponchon vai jättääkö tavarat säilytykseen juoksun ajaksi.
Huoltojoukot saavat 160€ alennusta matkasta ilman juoksuilmoittautumista.
Palvelumaksumme on 20€ / laskutettu asiakas.

Vetikko Travel ei vastaa maratonkilpailun peruuntumisesta, kilpailujärjestelyjen vaihtumisesta, ajankohdan- tai kilpailupaikan muutoksista, ei mahdollisista virheistä kisaohjelmassa eikä niiden mahdollisesti asiakkaille aiheuttamista kuluista tai ansiomenetyksistä.

MATKAOHJELMA BMW BERLIN MARATHON 16.9.2018

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat ovat paikallisaikoja
Lennämme Finnairin koneilla, joihin voimme helposti listä liittymälennot maakunnista hintaan 82€ – 120€ + verot. Näin saatte aikataulutakuun, kun liittymät ovat samalla varauksella. Liittymälennot tulee varata toimistostamme.

AY1433           Helsinki – Berliini               11.30 – 12.25  Perjantaina

AY1431           Helsinki – Berliini               07.50 – 08.45  Lauantaina

AY1438           Berliini – Helsinki               17:45 – 20.35 Maanantaina

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat ovat paikallisaikoja.

Perjantai 14.9.

Jokainen huolehtii itse lähtöselvityksestä. Ole hyvissä ajoin lentokentällä.  Lentokentältä on siirtyminen bussilla kilpailutoimistoon noutamaan juoksunumerot ja majoittuminen.
Illallinen läheisessä ravintolassa.

Majoitus

Golden Tulip Berlin – Hotel Hamburg ****
Landgrafenstraße 4,10787 Berlin
www.goldentulipberlin.de
Hotelli sijaitsee 20 min kävelymatkan päässä maratonin lähtö- ja maalialueelta sekä 15 min päässä ostoskaduista.

Lauantai 15.9.

Perjantaina saapuneet voivat osallistua omatoimisesti aamiaisjuoksuun n 6km.
Berliinin maratonin oheistapahtumana järjestetään kaikille juoksijoille ilmainen aamiaisjuoksu. Lähtö tapahtuu Schloss Charlottenburgin edustalta ( n 4 km hotellilta) ja päättyy Olympiastadionille ( n 7 km hotellilta, suora metrolinja takaisin). Huomioithan, ettei stadionilla ole mahdollisuus suihkuun tms.
Loppu päivä on vapaata ohjelmaa. Iltapäivällä voi seurata esim. rullaluistelukisaa, minkä reitti menee aivan hotellin läheltä.
Lauantain ryhmä saapuu Berliiniin, jossa teitä opas odottaa Vetikko Travel –kyltin kanssa. Lentokentältä on kuljetus suoraan kisatoimistoon noutamaan juoksunumerot ennen saapumista hotellille. Teille on myös lounas ennen kuin saatte hotellihuoneet.
Illallisbuffet on hotellissa alkaen klo 18. Ruokajuomat eivät sisälly hintaan.

Sunnuntai 16.9.

Hotelliaamiainen klo 05.30 alkaen.

Klo 08:00. Siirrymme yhdessä kilpailualueelle kävellen. Matka kestää 30 min.

Klo 09.30 maratonin lähtö.
Onnea maratonille!

Olen varannut illallispaikkoja sunnuntai-illalle. Mikäli haluatte lähteä mukaan, niin
ilmoittakaa minulle joko sähköpostilla tai viimeistään saapuessanne Berliiniin. Illallinen on
omakustanteinen.

Maanantaina 17.9.

Aamiaisen jälkeen huoneet tulee luovuttaa klo 11.00 mennessä. Sitten teillä on aikaa ostoksille ja Berliinin nähtävyyksiin.

Klo 15.00 bussi noutaa hotellista lentokentälle.

 

BMW BERLIN MARATHON

Berliinin maraton on syksyisen Euroopan ehdoton ykkösjuoksu. Reitti on nopea ja onhan siellä juostu monta ME-aikaa. Reittiennätys 2:02:57 on vuodelta 2014 ja sen juoksi kenialainen Dennis Kimetto. Saksalaisella täsmällisyydellä järjestelyt toimivat joustavasti 40 000 juoksijasta huolimatta. Sää on yleensä ihanteellinen n + 13 – +20C.
Miljoonat katsojat reitin varrella bändeineen takaavat mahtavan kannustuksen.

Reitti

http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/race-day/course.html

Ohjeet lähtö- ja maalialueelle

Maratonin lähtö tapahtuu Strasse des 17. Juni bulevardilta, mikä on noin 30 min kävelymatkan päässä hotellilta. Lähtöpaikalle kannattaa mennä suuresta juoksijamäärästä johtuen hyvissä ajoin, koska jonotuksilta ja ruuhkilta ei voida välttyä. Nykyiset turvatarkastukset ovat myös hyvin tarkat ja vievät aikaa. Järjestäjällä on oikeus tarkistaa juoksijoiden varustekassit. Lähtöalueelle pääsee ainoastaan juoksijat, kenellä on juoksunumero. Mukaan voi ottaa vain vaihtovaatteet, omat juomat sekä eväät ja ne tulee olla pakattuna kisajärjestäjältä saatuun muovikassiin. Omia kasseja ei lähtöpaikalle saa ottaa mukaan.
Maali sijaitsee samalla alueella Brandenburgin portilla. Jokainen maaliin juossut juoksija saa mitalin. Diplomi saa myös maalissa, mutta se postitetaan jokaiselle kotiosoitteeseen joulukuussa.
Muistakaa palauttaa chip järjestäjille, muutoin siitä tulee 25€ lisälasku.

Kuka on tilannut Ponchon, niin maalissa saa lämpöviitan, ponchon. Silloin teidän kannattaa ottaa kirpparivaatteita, jätesäkki, kertakäyttösadetakki pitämään teidät lämpöisenä ennen lähtöä. Te ette voi jättää vaihtovaatteita säilytykseen.

Maalialueella on hyvät huoltopalvelut, hierojat, suihkut yms. mutta hotellille kävelee vain 30 min.

Aikaraja

6,5 h

YLEISIÄ OHJEITA MATKALLE SAKSAAN

Passi

Matkalla tulee olla voimassa oleva passi. Mukaan kannattaa ottaa valokopio passista ja säilyttää se erikseen passista.

Lentoliput

Lentoliput lähetetään teille sähköisenä suoraan varausjärjestelmästä sähköpostiinne. Ottakaa siitä kopio mukaan tai viesti kännykkäänne. Mikäli ette ole lentolippuja saaneet, niin ottakaa toimistoomme yhteyttä.

Lähtöselvitys

Jokainen huolehtii itse omasta lähtöselvityksestään lentokentällä. Lähtöselvityksen voi tehdä myös ennakkoon 36 tuntia ennen lähtöä joko internetissä tai matkapuhelimella. Lisätietoa löytyy Finnairin sivuilta http://www.finnair.com/FI/FI/information-services/check-in
Kun lähtöselvitys on tehty ennakkoon, voi matkatavarat vain jättää matkalaukkutiskille ennen turvatarkastukseen menoa.

Matkatavarat

Käsimatkatavaroihin voi ottaa enintään yhden laukun, jonka enimmäispaino on 8 kg ja jonka mitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm.
Huomioikaa rajoitukset nesteiden kuljettamisessa lennoilla. Yksittäinen nestepakkaus voi olla kooltaan enintään 100ml ja sen tulee mahtua litran kokoiseen, suljettavaan läpinäkyvään muovipussiin.
Ruumaan voi mennä yksi matkatavara, jonka enimmäispaino on 23 kg.

Matkavakuutus

Suosittelen kaikille matkavakuutuksen ottamista. Tarkista omasta vakuutusyhtiöstäsi mahdolliset
maratonkilpailusta johtuvat rajoitukset.

Valuutta

Valuuttana Saksassa on euro. Maksuvälineinä suuremmat tavaratalot hyväksyvät myös yleisimmät luottokortit kuten Visan ja Mastercardin. Muuten maksuvälineiden hyväksymiskäytäntö on vaihteleva, muun muassa monet ravintolat hyväksyvät vain käteismaksun. Kisatoimistoon kannattaa varata käteistä.

Aikaero

Saksaan on tunnin aikaero eli Berliinin on -1 h.

Juoksunumero

Juoksunumerosta on vahvistus tullut teille sähköpostiinne suoraan maratonjärjestäjältä. Mikäli ette ole sitä saaneet, ottakaa minuun yhteyttä. Ottakaa vahvistus / start card mukaan matkalle ja kilpailutoimistoon, kun noudatte juoksunumeronne. Jokaisen juoksijan tulee noutaa henkilökohtaisesti oma juoksunumeronsa ja jokaisen täytyy todistaa henkilöllisyytensä. Ottakaa siis passi mukaan kilpailutoimistoon.

Hyvä tietää

Ulkoasianministeriön matkustustiedotteeseen voi tutustua seuraavan linkin kautta:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=68691&contentlan=1&culture=fi-FI

Matkanjohtaja

Mukana Berliinissä on kaksi matkanjohtajaa. Toinen lentää perjantain ryhmän kanssa ja toinennen tulee lauantain ryhmän kanssa. Molemmat tulevat Suomeen jo maanantaina. Paikallisopas hakee tiistain ryhmän hotellilta ja saattaa lentokentälle.