fbpx
Avoinna ma-pe klo 15 – 18, puh 050 588 2600 (puhelun hinta matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min) paula@vetikkotravel.com

BMW Berlin marathon 25.09.2022

Berlinin maraton on yksi suosituimmista ja erittäin hyvin järjestetty, tunnelmaltaan uskomaton juoksutapahtuma. Siksipä moni jää rannalle, koska osallistujamäärä on rajoitettu.

Vetikko Travel on BMW Berlin marathonin virallinen yhteistyökumppani ja kauttamme saat 100% varman juoksunumeron vähintään 2 vuorokauden majoituksen yhteydessä.

Lennot jokainen ostaa itse. Emme enää välitä lentoja.

Voit jatkaa matkaasi omatoimisesti, niin halutessasi.

Yhteistyöhotellimme on Mercure Berlin Wittenbergplaz, neljän tähden hotelli n 2,5 km päässä maratonin lähtö- ja maalialueelta. Aivan KaDeWe -tavaralon  ja Wittenbergplaz metroaseman.

Katso hotellin esittely tästä

Majoitus on lauantai – maanantai 24-26.09.

Hinta per henkilö 396 eur / hlö / yhden hengen huoneessa ja 214 eur / hlö / kahden hengen huoneessa.

Hinta sisältää aamiaisen ja verot.

Palvelumaksumme on 25€ / huone.

Juoksunumeron hinta on 250 eur + 6 eur chip / hlö. 

Palvelumaksumme on 30€ / juoksunumero.

Vetikko Travel ei vastaa maratonkilpailun peruuntumisesta, kilpailujärjestelyjen vaihtumisesta, ajankohdan- tai kilpailupaikan muutoksista, ei mahdollisista virheistä kisaohjelmassa eikä niiden mahdollisesti asiakkaille aiheuttamista kuluista tai ansiomenetyksistä.

 

BMW BERLIN MARATHON

Berliinin maraton on syksyisen Euroopan ehdoton ykkösjuoksu. Reitti on nopea ja onhan siellä juostu monta ME-aikaa. 2 tunnin raja lähestyi vuoden 2018 uskomattomassa juoksussa ja uusi ME on 2.01.39  ja sen juoksi  Eliud Kipchoge. 2019 ME-ajasta jäätiin vain 2 sek. Saksalaisella täsmällisyydellä järjestelyt toimivat joustavasti yli 40 000 juoksijasta huolimatta. Sää on yleensä ihanteellinen n + 13 – +20C.
Miljoonat katsojat reitin varrella bändeineen takaavat mahtavan kannustuksen.

Koronaohjeet

Reitti

http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/race-day/course.html

Ohjeet lähtö- ja maalialueelle

Maratonin lähtö tapahtuu Strasse des 17. Juni bulevardilta, mikä on noin 30 min kävelymatkan päässä hotellilta. Lähtöpaikalle kannattaa mennä suuresta juoksijamäärästä johtuen hyvissä ajoin, koska jonotuksilta ja ruuhkilta ei voida välttyä. Nykyiset turvatarkastukset ovat myös hyvin tarkat ja vievät aikaa. Järjestäjällä on oikeus tarkistaa juoksijoiden varustekassit. Lähtöalueelle pääsee ainoastaan juoksijat, kenellä on juoksunumero. Mukaan voi ottaa vain vaihtovaatteet, omat juomat sekä eväät ja ne tulee olla pakattuna kisajärjestäjältä saatuun muovikassiin. Omia kasseja ei lähtöpaikalle saa ottaa mukaan.
Maali sijaitsee samalla alueella Brandenburgin portilla. Jokainen maaliin juossut juoksija saa mitalin.
Kuka on tilannut Ponchon, niin maalissa saa lämpöviitan, ponchon. Silloin teidän kannattaa ottaa kirpparivaatteita, jätesäkki, kertakäyttösadetakki pitämään teidät lämpöisenä ennen lähtöä. Te ette voi jättää vaihtovaatteita säilytykseen.

Maalialueella on hyvät huoltopalvelut, hierojat, suihkut yms. mutta hotellille kävelee vain 30 min.

Aikaraja

6,5 h

YLEISIÄ OHJEITA MATKALLE SAKSAAN

Passi

Matkalla tulee olla voimassa oleva passi. Mukaan kannattaa ottaa valokopio passista ja säilyttää se erikseen passista.

Lentoliput

Lentoliput lähetetään teille sähköisenä suoraan varausjärjestelmästä sähköpostiinne. Ottakaa siitä kopio mukaan tai viesti kännykkäänne. Mikäli ette ole lentolippuja saaneet, niin ottakaa toimistoomme yhteyttä.

Lähtöselvitys

Jokainen huolehtii itse omasta lähtöselvityksestään lentokentällä. Lähtöselvityksen voi tehdä myös ennakkoon 36 tuntia ennen lähtöä joko internetissä tai matkapuhelimella. Lisätietoa löytyy Finnairin sivuilta http://www.finnair.com/FI/FI/information-services/check-in
Kun lähtöselvitys on tehty ennakkoon, voi matkatavarat vain jättää matkalaukkutiskille ennen turvatarkastukseen menoa.

Matkatavarat

Käsimatkatavaroihin voi ottaa enintään yhden laukun, jonka enimmäispaino on 8 kg ja jonka mitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm.
Huomioikaa rajoitukset nesteiden kuljettamisessa lennoilla. Yksittäinen nestepakkaus voi olla kooltaan enintään 100ml ja sen tulee mahtua litran kokoiseen, suljettavaan läpinäkyvään muovipussiin.
Ruumaan voi mennä yksi matkatavara, jonka enimmäispaino on 23 kg.

Matkavakuutus

Suosittelen kaikille matkavakuutuksen ottamista. Tarkista omasta vakuutusyhtiöstäsi mahdolliset
maratonkilpailusta johtuvat rajoitukset.

Valuutta

Valuuttana Saksassa on euro. Maksuvälineinä suuremmat tavaratalot hyväksyvät myös yleisimmät luottokortit kuten Visan ja Mastercardin. Muuten maksuvälineiden hyväksymiskäytäntö on vaihteleva, muun muassa monet ravintolat hyväksyvät vain käteismaksun. Kisatoimistoon kannattaa varata käteistä.

Aikaero

Saksaan on tunnin aikaero eli Berliinin on -1 h.

Juoksunumero

Juoksunumerosta on vahvistus tullut teille sähköpostiinne suoraan maratonjärjestäjältä. Mikäli ette ole sitä saaneet, ottakaa minuun yhteyttä. Ottakaa vahvistus / start card mukaan matkalle ja kilpailutoimistoon, kun noudatte juoksunumeronne. Jokaisen juoksijan tulee noutaa henkilökohtaisesti oma juoksunumeronsa ja jokaisen täytyy todistaa henkilöllisyytensä. Ottakaa siis passi mukaan kilpailutoimistoon.

Hyvä tietää

Ulkoasianministeriön matkustustiedotteeseen voi tutustua seuraavan linkin kautta:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=68691&contentlan=1&culture=fi-FI